Automoto

"Sasvim mi je svejedno"

Borna Rupnik • subota, 01.08.2009.
"Sasvim mi je svejedno"
Foto: EPA

Među brojnim reakcijama na povratak Michaela Schumachera na stazu s posebnom se pažnjom iščekivala ona Kimija Räikkönena. Finac je, naime, poznat po nedostatku simpatija prema njemačkom vozaču, a ponudio je sebi vrlo svojstven komentar...

Nije nikakva tajna da je Kimiju Räikkönenu svejedno za mnogo toga u životu, stoga ne iznenađuje da se Iceman odlučio ne uzrujavati oko činjenice da će za momčadskog kolegu privremeno dobiti Michaela Schumachera, s kojim ga ne veže puno ljubavi.

Finski je vozač često odbijao bilo kakav savjet ili suradnju s Nijemcem, ali najavu Schumacherova sjedanja u bolid nije dočekao na nož. "Sasvim mi je svejedno tko vozi drugi bolid. Osim toga, ne mislim da je Schumacher 100% siguran da će uopće voziti jer još uvijek isprobava stvari".

Nakon uvodne indiferentnosti ploču je okrenuo na diplomatski pozitivnu stranu: "Ali bit će ga lijepo imati za momčadskog kolegu. To se jednom gotovo zbilo i ranije".

Schumacher je uvodna testiranja obavio na bolidu F2007. U Mugellu je odvozio 67 krugova, ostvarivao kontinuirana vremena, no sve to još uvijek ne nudi pravu naznaku njegovih trenutnih mogućnosti.

"Zadovoljan sam time, iako vožnja tog bolida ne daje pravi uvid u stanje stvari", rekao je Schumacher dodavši: "Treba vidjeti kako će moje tijelo, odnosno moji mišići, reagirati tijekom sljedećih nekoliko dana".

Räikkönen trotjednu stanku prije Velike nagrade Europe u Valenciji koristi za vožnju relija po svojoj domovini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!