Automoto

Tri sekunde za vodstvo

Martina Oštrić • subota, 01.08.2009.
Tri sekunde za vodstvo
Foto: EPA

Nakon prvog dana finskog relija Mikko Hirvonen nalazi se na vrhu poretka. Sebastien Loeb i Dani Sordo drže preostala dva mjesta na postolju, dok najzvučnije ime ovogodišnjeg natjecanja, ono Kimija Räikkönena, zauzima vrlo dobro 17. mjesto...

Prvi dan finskog relija obilježilo je međusobno nadmetanje prvoplasiranog dvojca. Ipak, nakon deset odvoženih brzinaca Mikko Hirvonen drži prednost pred Sebastienom Loebom od 3,3 sekunde. Koliko je Hirvonenova prednost korisna Fordovoj momčadi pokazat će sutrašnji dan, s obzirom da će Finac sutra prvi na start.

Protagonisti druge bitke između Citroena i Forda, i to one za posljednju stepenicu postolja su Daniel Sordo i Jari-Matti Latvala. Španjolac je bolji nakon prve trećine, te ima deset sekundi prednosti pred finskim rivalom, a kako je na Latvali svojevrsni pritisak dobrog rezultata na domaćem terenu, sutra teško da će stajati prekriženih ruku.

Uz Henninga Solberga na šestoj poziciji, preostala mjesta među prvih osam drže tri mlada vozača. Domaće uzdanice Matti Rantanen i Jari Ketomaa su peti i osmi, dok je Norvežanin Mads Ostberg sedmi.

Bivši F1 svjetski prvak, Kimi Räikkönen koji u Finskoj obilježava svoj debitantski nastup u wrc-u drži vrlo dobro 17. mjesto sa nešto više od sedam minuta zaostatka za Hirvonenom.

Finski reli nastavlja se sutra kada je na rasporedu drugi dan.

Reli Finska, poredak nakon prvog dana:

1. Mikko Hirvonen (FIN/Ford) 1:04.12,3
2. Sebastien Loeb (FRA/Citroen) + 0.03,3
3. Dani Sordo (ŠPA/Citroen) + 0.20,0
4. Jari-Matti Latvala (FIN/Ford) + 0.30,1
5. Matti Rantanen FIN/Ford) + 01.14,1
6. Henning Solberg (NOR/Ford) + 01.16,7
7. Mads Ostberg (NOR/Subaru) + 01.36,5
8. Jari Ketomaa (FIN/Subaru) + 01.38,4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRCVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!