Automoto

Hamilton se raduje Schumacheru

Borna Rupnik • petak, 31.07.2009.
Hamilton se raduje Schumacheru
Foto: EPA

Povratak Michaela Schumachera u Formulu 1 pozitivno je odjeknuo i kod Lewisa Hamiltona, aktualnog svjetskog prvaka, koji će tako u Valenciji odmjeriti snage s jednim od najvećih vozača svih vremena...

Ozljeda Felipea Masse otvorila je priliku za povratak Michaela Schumachera u Formulu 1. Njemački će vozač u Ferrarijev bolid ponovno sjesti na Velikoj nagradi Europe u Valenciji, a tamo će spreman dočekati Lewis Hamilton.

Aktualni svjetski prvak osladio se pobjedom na Hungaroringu i dobio novu injekciju samopouzdanja. "Uzbuđen sam zbog pomisli da se Schumacher vraća u Formulu 1. Ipak, još uvijek prije svega mislim na Felipea Massu i njegovu obitelj", rekao je Hamilton.

"Michael je jedan od najboljih natjecatelja ovog sporta i prava legenda. Bit će sjajno utrkivati se protiv njega, to je velika čast i privilegija", nastavio je britanski vozač i dodao: "Cijeli će svijet gledati njegov povratak. Treba vidjeti kako će se pripremiti".

Hamiltonov sunarodnjak Jenson Button, vodeći u ukupnom poretku, smatra da godine ne mogu spriječiti Schumacherov dobar nastup: "Schumacher je još mlad. 40 godina nije puno, predstavljat će nam ozbiljnu konkurenciju".

Michael Schumacher oprostio se od Ferrarijevog upravljača 2006. godine, a naslov svjetskog prvaka osvajao je čak sedam puta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!