Košarka

"Želim ostati skroman"

Borna Rupnik • subota, 27.06.2009.
"Želim ostati skroman"

Potencijalni hrvatski reprezentativac Goran Suton izabran je u petak kao ukupno 50. izbor NBA drafta, a za njega se odlučila momčad iz Salt Lake Cityja, Utah Jazz. Suton u sjevernoameričkoj košarci traži, kako je rekao, novi početak...

Goran Suton je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini napustio Sarajevo i otišao u Michigan, a izbor od strane Utah Jazza velika mu je nagrada za dosad uloženi trud. "Došao sam u SAD u potrazi za novim početkom i za boljim životom", rekao je za lokalne medije iz srca Utaha.

Ističe da je važno ne opterećivati se prošlošću: "Uvijek si ponavljam da nema smisla brinuti se gdje sam bio, nego treba znati kamo idem. To je moja vrsta motiva. Želim ostati skroman, raditi svaki dan i ne uzimati stvari zdravo za gotovo". Upravo je njegova želja za radom i napretkom privukla prvog čovjeka Utah Jazza, Kevina O'Connora.

"Rekao sam Goranu da ne uvrštavamo igrače u momčad ovisno o tome na kojem su mjestu izabrani na draftu, nego ovisno o tome što pokažu na terenu", rekao je O'Connor, koji pod ugovorom ima još dvojicu mladih centara, Koufosa i Fesenka. Međutim, vjeruje da je Sutona za izazove Jerryja Sloana dobro pripremio trener Michigan Statea, Tom Izzo.

Mislim da je ovo najbolja stvar koja mi se dogodila", rekao je Suton poslije izbora, ne skrivajući da su ga preplavile emocije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!