Liga prvaka - Završnica, polufinale, 05.05.2009, 20:45 h
Arsenal
Arsenal 1:3 Manchester United
Manchester United

Emirates nije dugo živio

Zoran Zdelar • utorak, 05.05.2009.
Emirates nije dugo živio
Foto: EPA

Manchester United bez ikakvih je problema uspio slaviti na gostovanju za koje se očekivalo da bi im moglo stvoriti poprilično problema. Fergusonovi momci slavili su u Londonu ipak iznimno uvjerljivo te će imati priliku braniti titulu prvaka Europe...

Arsenalov trener i igrači bili su prilično odlučni prilikom najave utakmice i samouvjereni da mogu nadoknaditi minus koji su stvorili na prvoj utakmici igranoj u Manchesteru na Old Traffordu, no nogometaši Uniteda ipak su uspjeli ponoviti vrlo dobru igru, a ovog puta nisu imali ni problema s realizacijom.

Nada na londonskom Emirates stadionu živjela je vrlo kratko, svega osam minuta, jer samo toliko je bilo potrebno gostima da povećaju ukupnu prednost i već tim potezom stave Arsenal u iznimno tešku situaciju.

Sve bi možda bilo drukčije da je božica Fortuna bila na strani Arsenala kad je Cesc Fabregas u prvoj minuti pucao, lopta se malo odbila od Ria Ferdinanda i umalo prevarila vratara Van Der Saara, ali iskusni Nizozemac ipak nije bio tom prilikom svladan.

U osmoj minuti Anderson je na lijevoj strani proigrao Cristiana Ronalda, koji je ubacio povratnu loptu u šesnaesterac, a tamo se u pogrešnom trenutku poskliznuo mladi Kieran Gibbs. Lopta je prošla do Ji-Sung Parka, a on je uspio prebaciti loptu iznad Almunije i pogodio za 1:0. Dotad iznimno bučni navijači na Emiratesu malo su posustali, no još jedan šok uslijedio im je iznimno brzo.

11. minuta bila je u tijeku kad je Ronaldo zaustavljen prekršajem na oko 30 metara od gola Arsenala. Almunia je postavio živi zid od samo dva igrača i nije očekivao Ronaldov topovski udarca u bliži kut, koji je proparao mrežu i riješio utakmicu već u početnoj fazi.

Arsene Wenger znao je u tom trenutku da je prvi finalist ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka Manchester United, a ni njegovi igrači nisu nakon primanja ukupno trećeg pogotka vjerovali da još uvijek mogu preokrenuti s obzirom da su dobrim dijelom posustali s napadima.

Domaćini su tijekom utakmice čak i imali nešto više vremena (55 posto) loptu u svom posjedu, no obeshrabreni iznimno lošim rezultatom do dobrih prilika dolazili su iznimno teško, dok je United bez problema kontrolirao utakmicu i čuvao iznimno povoljan rezultat.

No, u 61. minuti obrana Arsenala još je jednom izvisila, Park je pokrenuo akciju, vrlo je lijepo proigrao Waynea Rooneyja, a on još ljepše i iznimno nesebično na drugu stranu proigrava Ronalda koji neometan zabija bez problema te time samo dodatno potvrđuje prolaz aktualnog prvaka Europe.

Domaći navijači ipak su imali priliku zapljeskati svojim igračima u 75. minuti nakon što je Darren Fletcher u šesnaestercu s leđa srušio Fabregasa, zbog čega je zaradio izravni crveni karton i propustit će rimsko finale. S bijele točke precizan je bio Van Persie, koji je i postavio večeras konačnih 3:1 nakon što je uspješno naciljao gornji desni kut Manchesterova gola.

U posljednjih nekoliko minuta Ronaldo je umalo stigao i do svog trećeg pogotka, no preciznost je tom prilikom ipak izostala. Koliko je United večeras bio dobar potvrđuje i podatak da su tribine Emiratesa u posljednjih nekoliko minuta bile doslovno poluprazne. Spomenimo i da hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva nije bio u konkurenciji za nastup zbog ozljede.

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Barcelona0:0Chelsea
Manchester United1:0Arsenal
Arsenal1:3Manchester United
Chelsea1:1Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!