Hrvatski Kup, Osmina finala, 29.10.2008, 14:00 h, Zagreb, NŠC Stjepan Spajić, gledatelja: 2.000
Suci: Jurica Mihalj (Velika Mlaka), Danijel Munić (Bregana), Krunoslav Amrinac (Zagreb))
Hrvatski dragovoljac
Hrvatski dragovoljac
0:6 Dinamo
Boško Balaban 13', 61', 68'
Luis Ezequiel Ibáñez 32'
Jorge Sammir 69'
Josip Tadić 71'
Dinamo

Šesticom kroz Siget

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 29.10.2008.
Šesticom kroz Siget
Foto: FaH

Dinamo je bez ikakvih problema osigurao plasman u četvrtfinale Hrvatskog kupa pobijedivši u Sigetu Hrvatski dragovoljac sa 6:0. Iako bez nekolicine prvotimaca, Modri su se lako obračunali s drugoligašem, a pruženu priliku iskoristilo je i nekoliko igrača koji inače nisu u prvom planu...

Hrvatski dragovoljac
Hrvatski dragovoljac
Dinamo
1
Ivan Jurić - Bare
2
Gordan Bunoza
4
Davor Špehar
8
Ivan Ćosić
10
Sergio Robero
(do 47')
11
Damir Matulović
(do 62')
14
Aleksandar Kopunović
(do 47')
15
Marko Gavranović
16
Dragutin Golub
20
Matej Šućurović
23
Jasmin Mujdža
Pričuvni igrači
 
Mijo Studenović
47'
17
Niko Tokić
47'
25
Hrvoje Tokić
62'
Trener
Albert Pobor
15
(do 46')
77
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Branko Ivanković

Vrlo lijepi jesenski dan i oko 2.000 gledatelja dočekali su igrače dvaju prijateljskih klubova, Hrvatskog dragovoljca i Dinama na stadionu Stjepana Spajića, a ulogu favorita Modri su opravdali izuzetno uvjerljivom pobjedom.

Konačnih 6:0 čak je i malo oštro prema Dragovoljcu koji je u prvom dijelu pružio solidan otpor "velikom bratu", no nakon Mandžukićevog gola za 3:0 u 61. minuti, domaćin se raspao, što je Dinamo itekako znao kazniti.

Zbog bolesti i ozljeda Dinamo je u Sigetu zaigrao bez niza prvotimaca, a od početka su priliku dobili Suarez, Tomić i povratnik Etto.

U ovakvim utakmicama najčešće je presudan prvi pogodak, a Dinamo je zahvaljujući kapetanu Balabanu stigao do njega već u 13. minuti. Dinamova devetka odlično je izvela slobodan udarac s 25 metara, plasiranom loptom u donji lijevi kut matirao je Ivana Jurića kojem je to bila najava zaista teškog dana.

Mogli su domaći malo pokvariti planove Dinamu da je u 24. minuti Kopunović bio prisebniji kada je izašao sam pred Kelavu koji mu dobrom intervencijom ulazi u udarac i spašava svoju mrežu. Kazna je stigla u 32. minuti kada je Luis Ibanez raspalio s 25 metara, a lopta prolazi Juriću kroz noge za 2:0 Dinama.

Ivanković je u poluvremenu u igru ubacio Sammira i Drpića, što je učinilo Dinamo čvršćim (Carlos je u prvom dijelu "oduševljavao" publiku svojim potezima) i kreativnijim (Sammir se pokazao raspoloženijim od Moralesa).

Do 61. minute smo gledali "uspavanku", a tada se Dinamu slavina otvorila, što domaćin nije znao zaustaviti. Prvo je Jurić uspio odbiti udarac izvrsnog Mandžukića, no Suarezov ubačaj u gol posprema Balaban za 3:0, a ista kombinacija zaslužna je i za idući pogodak. Mladi Argentinac je nabacio s desne strane, a Balaban samo podmeće glavu za poker goova u mreži Jurića.

Osjetila se velika razlika u fizičkoj spremnosti u tim trenucima, već minutu kasnije Dinamo je zapalio i "petardu" - Špehar je prvo uspio s gol-crte očistiti udarac Tadića, no u nastavku akcije Sammir izvrsno vara upravo Špehara i lijepim udarcem zakucava loptu pod gredu za 6:0. Muci HD-a nije bio kraja, jednostavnu akciju Sammira i Etta u pogodak je pretvorio Josip Tadić.

Osim rastrčanog Mandžukića i golgeterski raspoloženog Balabana, Ivankovića će sigurno razveseliti i dobra igra Hrgovića, Sammira i Suareza, dok se kod Etta osjetila duga pauza zbog čega mu je ova utakmica itekako dobro došla.

Dinamo je tako bez problema prošao osminu finala Kupa, a do nedjelje i susreta s Interom Ivankovića čeka vraćanje bolesnih igrača u pravu formu...

Hrvatski Kup

osmina finala

Konavljanin0:2Hajduk
Pomorac2:0Varaždin
Moslavina0:2Slaven Belupo
Zagora2:1Karlovac 1919
Hrvatski dragovoljac0:6Dinamo
Oriolik0:4Cibalia
Zadar4:5 **Rijeka
Inter-Zaprešić0:2Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!