Hrvatski Kup, Osmina finala, 29.10.2008, 14:00 h, Gruda, stadion Gnjile, gledatelja: 4.500
Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Petrović (Valpovo), Šetka (Đakovo)
Konavljanin
Konavljanin
0:2 Hajduk
Srđan Andrić 25'
Senijad Ibričić 50'
Hajduk

Hajdučka fešta u Konavlima

Bernard Jurišić • srijeda, 29.10.2008.
Hajdučka fešta u Konavlima
Foto: FaH

Tri dana nakon što je ostao bez trenera Gorana Vučevića, Hajduk je uspješno odradio kup-obvezu na krajnjem jugu države. Protiv ćilipskog Konavljanina splitsku je momčad vodio Ante Miše, a "bili" su u pravom nogometnom spektaklu za kojeg je živjela čitava okolica Dubrovnika, mirno osigurali plasman u četvrtfinale...

Konavljanin
Konavljanin
Hajduk
1
Lovro Skaramuca
(do 28')
4
Danijel Vukadin
5
Duje Špalj
2
Goran Radnić
3
Ivan Čeliković
15
Stijepo Njire
(do 65')
6
Nikola Žižić
13
Rafael Batista dos Santos
8
Antun Šmanjak
10
Slađanko Marić
(do 65')
11
Zoran Karamatić
Pričuvni igrači
12
Nikola Jurin
28'
7
Mate Selak
65'
14
Vlaho Grbešić
65'
Trener
Pavao Strugačevac
26
Goran Rubil
20
Josip Skoko
(do 74')
Pričuvni igrači
Trener
Ante Miše

Duga je tradicija ljubavi prema Hajduku na krajnjem jugu Hrvatske. Konavle su tjednima živjele u euforiji zbog dolaska splitskog kluba u Ćilipe u osmini finala Hrvatskog kupa, a spektaklu je nazočilo gotovo 5.000 gledatelja. Emocije su bile podijeljene, između "lokalne i globalne" ljubavi većina Konavljana izabrala je - i jednu i drugu. Navijalo se za obje momčadi i pljeskom nagrađivao svaki dobar potez na obje strane.

Uoči susreta preko stadiona u Grudi (Konavljaninovo igrališe u Ćilipima ne zadovoljava kriterije za licencu) preletio je mali zrakoplov s transparentom "Hajduk živi vječno". Već od prve minute Hajduk je pokazao da je došao po pozitivan rezultat, sa što je moguće manje stresa.

U vodstvo su "bili" stigli u 25. minuti, pogotkom Dubrovčanina Srđana Andrića iz slobodnog udarca. Pri pokušaju intervencije ozlijedio se domaći vratar Skaramuca udarivši glavom u vratnicu, pa je umjesto njega morao ući pričuvni vratar. Potvrdu pobjede i prolaza donio je Senijad Ibričić točno 25 minuta kasnije.

Domaći trećeligaš nije uspijevao opasnije ugroziti Subašićeva vrata. Sve puteve do svog kaznenog prostora "bili" su uspješno zatvorili i čekali poslednji sučev zvižduk, pritom promašujući nekoliko izglednih prigoda za još uvjerljiviju pobjedu. Hajdukovci su mirno priveli utakmicu kraju i osigurali ono što se od njih tražilo - plasman među osam najboljih. Tamo će ih povesti zasad nepoznati trener, koji bi trebao biti imenovan u narednih nekoliko dana.

Hrvatski Kup

osmina finala

Konavljanin0:2Hajduk
Pomorac2:0Varaždin
Moslavina0:2Slaven Belupo
Zagora2:1Karlovac 1919
Hrvatski dragovoljac0:6Dinamo
Oriolik0:4Cibalia
Zadar4:5 **Rijeka
Inter-Zaprešić0:2Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!