Košarka

Klonirati nekolicinu

Branimir Korać • petak, 18.09.2009.
Klonirati nekolicinu
Foto: EPA

Nes(p)retan poraz od Slovenaca ne umanjuje nekolicini naših igrača ukupnu ocjenu. Roko Ukić prednjačio je s još jednom dobrom utakmicom...

Roko Ukić: Naš najbolji igrač večeras. Ukić je u oba smjera odigrao vrlo dobru utakmicu, ali pogotovo u drugom poluvremenu nije imao podrške. Premalo kretanja, morao je i sam solirati i nije najbolje izgledalo. No osim te sive treće četvrtine, Ukić je nastavio s dobrom igrom.

Davor Kus: Kus je igrao malo i neprimjetno. Od uloge čovjeka s najvećom minutažom, tijekom prvenstva izgubio je na samopouzdanju i minutaži.

Marko Popović: Sve što ćemo pamtiti od Popovića iz ovog dvoboja je ona tehnička na kraju prvog poluvremena. Dalo bi se raspravljati što bi bilo, Slovenci bi jako teško okrenuli eventualnih plus 15 ili 16, Popović jednostavno nije smio ući u bilo kakvu konverzaciju sa sucima. Pogotovo ne tada.

Nikola Vujčić: Drugi Vujčićev ulazak u utakmicu bio je "izraelski". Kao protiv Izraela držao nas je u pozitivi, a onda je završio na klupi. Ostanak bez snage je jedini logični razlog, a je li tako - znaju Vujčić i Repeša.

Nikša Prkačin: Prkačin je sjajno iskoristio svojih pet minuta. Tri lijepe asistencije, koš i vrlo dobar posao za kapetana.

Marin Rozić: I Rozić je poput Kusa ostao zaboravljen u ovoj utakmici. Igrao je neuobičajeno malo i nije dao neki veliki doprinos.

Zoran Planinić: Nastavile su se igre toplo-hladno Zorana Planinića. U nekim dijelovima susreta izgledao je odlično dok je u nekima bio loš. Nije u formi na ovom prvenstvu, to je činjenica. Možda je mogao i pričekati s onom posljednjom tricom.

Mario Stojić: Nije igrao previše, a ono malo vremena što je proveo na parketu je korektno odradio posao. U napadu je upisao jedan skok u napadu uz koš dok je u obrani odradio dobar posao na Nachbaru.

Krešimir Lončar: Borbenosti nije manjkalo, no ovaj put je nedostajalo više preciznosti. Solidna predstava u napadačkom dijelu Lončara.

Marko Banić: Scenarij kao protiv Francuza. Ponovno je Banić na samom startu ušao u probleme s osobnim pogreškama i tako je bilo vrlo teško igrati. Nedostajao je njegov učinak.

Sandro Nicević: Napadački vrlo dobar posao Nicevića, svakako jedna od njegovih boljih napadačkih utakmica na ovom prvenstvu. U obrani je kao i svi imao problema s Lorbekom.

Mario Kasun: Malo je igrao i nije uspio izdominirati u reketu. Borbenost se ponovno ne može poreći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!