Ostali sportovi

Svi hrvatski predstavnici prvog dana EP u taekwondou uzeli odličja

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.05.2024.
Svi hrvatski predstavnici prvog dana EP u taekwondou uzeli odličja

Hrvatska taekwondo reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo u Beogradu na fenomenalan način. Prvog dana natjecanja na tatami je izašlo troje hrvatskih predstavnika i svo troje je stiglo do medalje...

Još jednom su raspoloženi bili sportaši splitskog Taekwondo kluba Marjan. Olimpijska pobjednica Matea Jelić osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 73 kilograma dok je mlada Bruna Duvančić novom broncom stigla do svoje treće velike seniorske medalje sa samo 20 godina. Slavlju Hrvata prodružio se i Kninjanin Josip Teskera kojemu je to druga europska bronca zaredom.

Matea Jelić je kao nositeljica bila slobodna u prvom kolu, u drugom je bez većih problema svladala reprezentativku Bosne i Hercegovine Saru Pidro rezultatom 2:0 u kategorijama da bi u četvrtfinalnoj borbi za odličja Matea slavila protiv Srpkinje Ive Petrović s 2:1 u rundama. U polufinalu je Mateu put vodio na prvu nositeljicu, Francuskinju Laurin koja je Jelić zaustavila na medalji brončanog sjaja.

Drugu hrvatsku medalju donijela je jedna od Marjanovih blizanki Duvančić u kategoriji do 49 kilograma. Bruna je slično kao i Matea kao nositelj bila slobodna u prvom kolu da bi Europsko prvenstvo otvorila pobjedom u osmini finala protiv Grkinje Sargantani s 2:0 u kategorijama. U borbi za medalju Duvančić je pobijedila Šveđanku Indru Boden s novih 2:0 u rundama dok ju je u polufinalu zaustavila druga nositeljica, Turkinja Dincel Kavurat.

Treću hrvatsku medalju osigurao je Kninjanin Teskera pobjedama protiv Šveđanina Musse i Azerbajdžanca dok ga je u polufinalnoj drami s 1:2 u rundama zaustavio Camoglu iz Turske.

Pred mladom Hrvatskom su još tri dana natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!