Košarka

Zubac ponovno vrlo dobar, ali Dallas ipak slavio, Sunsi u velikim problemima

Branimir Korać • subota, 27.04.2024.
Zubac ponovno vrlo dobar, ali Dallas ipak slavio, Sunsi u velikim problemima
Foto: EPA

Odigrana su još tri susreta prvog kruga NBA doigravanja, a Minnesota Timberwolvesi su na korak do prolaza trećom pobjedom protiv Sunsa...

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 109:126 (0-3)

Phoenix Sunsi upisali su poraz od Minnesote 126:109 i nalaze se u velikim problemima. Wolvesi su tako stigli do tri pobjede u tri susreta i to dosta uvjerljivo i lako te su pred prolaskom u sljedeći krug.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sunsi mogu biti vrlo nezadovoljni, niti u ovom susretu nisu imali rješenje za sjajnu Minnesotu koja je dominirala.

Imali su gosti kontrolu nad susretom od početka, ali su sve u potpunosti prelomili na ulasku u drugo poluvrijeme. Treću dionicu dobili su s 36:20 i tu su se odvojili i odlučili pobjednika.

Najbolji kod Wolvesa bili su Anthony Edwards s 36 poena i devet skokova te Rudy Gobert s 19 poena i 14 skokova. Kod Sunsa Bradley Beal ubacio je 28 poena, Kevin Durant 25, a Devin Booker 23.

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 101:90 (2-1)

Još jedan buran dvoboj odigrali su Dallas Mavericksi i Los Angeles Clippersi, a Clippersi su na kraju poraženi i pali su u zaostatak 2-1 u seriji.

Ivica Zubac ponovno je bio među najboljima kod Clippersa, ali nije pomoglo, Dallas je imao potpunu kontrolu nad susretom i lako je slavio. Izostao je kvalitetniji napadački učinak prvenstveno Kawhija Leonarda i Paula Georgea koji su limitirani na jednoznamenkast broj poena.

Zubac je na parketu proveo 32 minute i ubacio je 19 poena uz šut 8/11 iz igre i 3/3 s linije slobodnih bacanja, a tome je dodao i osam skokova.

Efikasniji od Zupca bili su tek James Harden i Norman Powell s po 21 poenom.

Kod Dallasa Luka Dončić ubacio je 22 poena uz deset skokova i devet asistencija, a Kyrie Irving dodao je 21 poen i šest asistencija.

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 121:118 produžetak (2-1)

Sjajna utakmica u Indianapolisu gdje su Pacersi u produžetku upisali pobjedu 121:118. Moglo je završiti i drugačije iako su gosti još jednom bili bez Giannisa Antetokounmpa.

Na kraju regularnog dijela imali su Pacersi prednost od tri poena nakon što je Aaron Nesmith ubacio slobodna bacanja, ali dvije sekunde prije kraja sjajni Khris Middleton ubacuje tricu za produžetak.

Tamo je 15 sekundi prije kraja Nesmith ubacio tricu za 118:115, ali odmah je uzvratio Middleton tricom za 118:118. U posljednjem napadu Tyrehe Haliburton pogađa uz prekršaj Patricka Beverleyja, ubacio je dodatno slobodno bacanje i uzeo pobjedu.

Myles Turner ubacio je 29 poena uz devet skokova, a Haliburton je dodao 18 poena, deset skokova i 16 asistencija. Kod Bucksa Middleton je ubacio 42 poena uz deset skokova, a Damian Lillard dodao je 28 poena i osam asistencija.

FOTO: EPA/ERIC THAYER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!