Košarka

Rudy Gobert odnio pobjedu u izboru za obrambenog igrača sezone

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 08.05.2024.
Rudy Gobert odnio pobjedu u izboru za obrambenog igrača sezone
Foto: EPA

Francuski centar Rudy Gobert po četvrti je put u karijeri proglašen za najboljeg obrambenog igrača sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu NBA.

Igrač Minnesota Timberwolvesa time se izjednačio s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice igrača s najvećim brojem nagrada u toj kategoriji. Gobert je ovu nagradu, koja od prošle sezone nosi ime po legendarnom centru Houston Rocketsa Hakeemu Olajuwonu, osvajao već 2018., 2019. i 2021.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gobert je tijekom ligaškog dijela ove sezone u 76 utakmica upisivao 2.1 blokada po utakmici uz 14.0 koševa i 12.9 skokova, a svojim je prisutstvom u reketu bio najzaslužniji što je Minnesota primala najmanji broj poena po utakmici (106.5) u sezoni, dok su njezini suparnici imali najslabiji šut iz igre (45 posto).

Ukupno je Gobert osvojio 433 boda u izboru za najboljeg obrambenog igrača, a 72 od 101 glasača postavilo ga je na prvo mjesto. Drugo je mjesto u ovom izboru zauzeo još jedan Francuz, "rookie" San Antonio Spursa, koji je dan ranije osvojio nagradu za novaka godine, Victor Wembanyama sa 245 bodova, dok je na trećem mjestu centar Miami Heata Bam Adebayo sa 91 bodom.

FOTO: EPA/DUSTIN BRADFORD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBARudy Gobert
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!