Vodeni sportovi

Olimpijski pobjednik s 400 slobodno neće braniti zlato u Parizu

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 08.05.2024.
Olimpijski pobjednik s 400 slobodno neće braniti zlato u Parizu
Foto: EPA

Olimpijski pobjednik na 400 metara slobodnim stilom otprije tri godine iz Tokija, 21-godišnji tuniski plivač Ahmed Hafnaoui propustit će ovogodišnje Olimpijske igre koje će se održati u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza.

Prema navodima Afričkog plivačkog saveza (AA) Ahmed Hafnaoui je odbio nastaviti s treninzima u SAD-u gdje je ranije bio baziran, ali nije objavio detalje.

No, predsjednica Tuniskog olimpijskog odbora Mehrez Boussayene kazao je kako još uvijek nije odlučeno hoće li Hafnaoui nastupiti u Parizu dodavši kako je ovaj ozlijeđen te mora mirovati mjesec i pol dana.

"Ahmedov izostanak s Igara u Parizu još nije potvrđen, ali i ako ga neće biti on je olimpijski pobjednik koji je zaslužio međunarodno priznanje usprkos mladosti. Pred njim je još dug put do ostvarivanja najboljih rezultata. Trenutačni prioritet je njegovo fizičko i mentalno zdravlje, a jedna od dužnosti nas sportskih djelatnika je i zaštita i briga za sportaše", izjavila je Boussayene.

Tijekom ovogodišnjem Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima u Dohi u veljači Hafnaoui je izjavio kako se morao vratiti iz SAD-a kući u Tunis zbog problema s vizom.

Nakon što je u Tokiju šokirao plivački svijet došavši do olimpijskog zlata na 400m slobodno iako je u finale ušao kao posljednji, osmi iz kvalifikacija, Hafnaoui je na lanjskom SP u Fukuoki osvojio zlata na 800m i 1500m slobodno te srebro na 400m slobodno, no u veljači u Dohi nije uspio ući niti u jedno finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!