Ostali sportovi

Dinamo nakon velike borbe izjednačio finalnu seriju protiv Mladosti

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 26.04.2024.
Dinamo nakon velike borbe izjednačio finalnu seriju protiv Mladosti
Foto: Daniel Kasap/HINA

Odbojkašice Mladosti nisu uspjele slaviti u drugoj finalnoj utakmici hrvatskog prvenstva. Dinamo je na domaćem terenu, u vrlo uzbudljivom dvoboju, slavio s 3-2 u setovima...

Sjajna je bila druga utakmica finala doigravanja za prvakinje Hrvatske. Dinamo je na svojoj Peščenici, nakon 135 minuta teške borbe, a za gledatelje vrhunske predstave, uspio u pet setova pobijediti aktualne prvakinje Hrvatske, ekipu Mladosti, s 3:2 (25-23, 23-25, 24-26, 25-20, 15-13), i poravnati rezultat doigravanja play offa na 1-1.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pogled na statistiku daje naslutiti gdje leži razlog pobjede domaćeg sastava - odservirale su 15 aseva, Mladost upola manje, sedam. U ostalim statističkim parametrima ekipe su bile skoro podjednake: poeni u napadu 61-58 za Dinamo, blokovi 13-9 za Mladost, poeni na pogreške suparnica 28-30, dakle domaće dvije pogreške više. No, tu treba svakako spomenuti i vrhunsku partiju dinamovke Babić, koja je postigla 30 poena.

Od samog starta su se domaće postavile samouvjereno, željne ostvariti pobjedu u svojoj dvorani. U svakom su setu povele, i održavale tri, četiri poena prednosti većim dijelom seta, da bi im se u finišu svakoga Mladost približila i 'zakuhala' neizvjesnu završnicu.

Pa su tako u drugom setu mladostašice stigle do osvajanja seta kombiniranom serijom 10:3. I u trećem je Dinamo bio 'na štihu', imale su vodstvo većim dijelom, set loptu kod 24:23, ali set na kraju na razliku pripada gošćama.

No, to nije smelo igračice Dinama u naumu da ostvare pobjedu, pa su u četvrtom setu do 25. poena stigle lakše od svih setova, i dalje neumorno šaljući 'projektile' sa servisa. U tom je setu u samom finišu trener Dinama Šimunčić uveo mladu Kruhonju na servis i ona mu je donijela set, no to je očito bila tek 'generalka' za peti set.

Jer, upravo je ta mlada igračica stavila posljednji poen u meču, asom, nakon što ju je Šimunčić ponovno podigao s klupe, čak kod svog vodstva 14:13 pozvao time out. Na kraju zaslužena pobjeda Dinama u doista odličnoj i uzbudljivoj partiji u kojoj su svi ljubitelji odbojke mogli uživati.

Nakon susreta to je potvrdio i trener Mladosti Darko Nojić:

"Vrlo lijepa utakmica, Dinamo je pokazao da je pravi domaćin u svojoj dvorani. Mi smo na kraju još i dobro prošli kako smo igrali i izgledali u pojedinim fazama meča, 15 as servisa nam je palo, a to je doista nešto nevjerojatno. Morat ćemo proanalizirati gdje smo griješili i vratiti se na pobjedničke staze u trećem susretu kod nas u Domu odbojke. Dinamo je agresivno krenuo u svaki set, napravio bi razliku, a tako je onda teško igrati, kada stalno moraš stizati suparnice."

Igor Šimunčić, strateg Dinama, još pod dojmom pobjede kazao je:

"Kroz cijeli se meč provlačilo da mi diktiramo ritam, no nismo znali svaki puta na pravi način završiti set. Nakon što smo izgubili dva seta i one povele s 2-1 trebalo je zadržati mirnoću u ekipi, i to smo uspjeli. Dobro će nam doći sada odmor preko vikenda jer je već u srijedu novi susret s Mladosti, u Domu odbojke. Kruhonja je dala svoj obol, no to se od nje i očekuje, nije to iznenađenje, jer u finalnoj seriji i klupa mora doprinijeti i dati svoj obol."

Treći se susret igra 1. svibnja u Domu odbojke.

Prvenstvo Hrvatske, finale:
Dinamo - Mladost 3:2 (25-23, 23-25, 24-26, 25-20, 15-13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!