Košarka

Nika Mühl izabrana kao 14. na WNBA draftu

Petar Jenjić • utorak, 16.04.2024.
Nika Mühl izabrana kao 14. na WNBA draftu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska košarkašica Nika Mühl izabrana je 14. pickom ovogodišnjeg WNBA drafta od strane Seattle Storma. Netom završena sezona bila joj je posljednja na sveučilištu UConn...

Održan je WNBA draft gdje je po drugi puta u povijesti izabrana jedna hrvatska košarkašica. Nakon što je oborila sve rekorde po pitanju asistencija na sveučilištu UConn, Nika Mühl napravila je novi korak u karijeri.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, Mühl je izabrana 14. pickom od strane Seattle Storma za koji je prošle sezone igrala Ivana Dojkić. Bila je jedna od cjenjenijih igračica na draftu i to je donijelo visok odabir.

Do sada je samo jedna hrvatska košarkašica bila birana na draftu, a to je Koraljka Hlede koja je 1998. bila četvrti izbor. U WNBA još je nastupala i Vedrana Grgin Fonseca.

Seattle Storm do sada je četiri puta osvajao naslov WNBA prvaka, posljednji 2020. godine. Tamo će je sada čekati borba za mjesto među 12. igračica, a osim Mühl, Seattle je 26. izborom uzeo Mackenzie Holmes.

Iznenađenja nije bilo. Kao prvi izbor Indiana Fever uzela je veliku zvijezdu sveučilišne košarke Caitlin Clark. Los Angeles Sparksice uzele su Cameron Brink drugim izborom, a Chicago Sky Kamiliju Cardoso trećim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!