Košarka

Amerikanci u vrlo jakom sastavu dolaze na Olimpijske igre u Pariz

HINA, Petar Jenjić • utorak, 16.04.2024.
Amerikanci u vrlo jakom sastavu dolaze na Olimpijske igre u Pariz
Foto: EPA

Vrlo jaka trebala bi biti reprezentacija SAD-a na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Prema pisanju američkih medija, izbornik Steve Kerr odabrao je 11 igrača, dok će se 12. mjesto popuniti tijekom kampa u srpnju...

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država ispunjena je najvećim zvijezdama NBA lige te u Pariz na Olimpijske igre dolazi kao prvi favorit za zlatnu medalju.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Američki mediji, od ESPN-a do Athletica, naveli su tijekom utorka kako je izbornik američke reprezentacije Steve Kerr, ujedno i trener Golden Statea, objavio popis od 11 košarkaša za olimpijski turnir. Posljednje 12. mjesto popunit će se, dodaju isti izvori, nakon trening kampa u Las Vegasu, tijekom srpnja.

Reprezentaciju SAD-a predvodit će 39-godišnji LeBron James, član LA Lakersa, koji je tijekom karijere osvojio dva olimpijska zlata, 2008. i 2012. godine. U sastavu će biti i Kevin Durant, košarkaš koji je dosad tri puta osvajao najsjajnije odličje na olimpijskim igrama.

Po prvi puta na OI će nastupiti Stephen Curry, najbolji igrač Golden Statea i jedan od najboljih šutera svih vremena u NBA ligi. U momčadi su još Jayson Tatum, zvijezda Bostona, najbolje momčadi osnovnog dijela NBA sezone te centar Philadelphije Joel Embiid, koji je dugo vremena ostavljao otvorenu opciju da na Igrama zaigra u francuskom dresu, čiju također ima putovnicu.

Na Igrama u Parizu SAD-e se nalaze u skupini sa: Srbijom, Južnim Sudanom i još jednom reprezentacijom koja mora proći dodatne kvalifikacije.

Sastav američke košarkaške reprezentacije za OI: LeBron James i Anthony Davis (LA Lakers), Stephen Curry (Golden State), Kevin Durant i Devin Booker (Phoenix), Joel Embiid (Philadelphia), Anthony Edwards (Minnesota), Jayson Tatum i Jrue Holiday (Boston), Bam Adebayo (Miami) i Tyrese Haliburton (Indiana).

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!