Košarka

Nika Mühl s UConn Huskiesima izborila Final Four!

Petar Jenjić • utorak, 02.04.2024.
Nika Mühl s UConn Huskiesima izborila Final Four!
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

UConn Huskies izborili su plasman na Final Four ženskog sveučilišnog prvenstva, a samim time i hrvatska košarkašica Nika Mühl koja je odigrala cijeli susret za svoju momčad...

Hrvatska košarkašica Nika Mühl izborila je s UConn Huskiesima plasman na Final Four sveučilišnog prvenstva. U borbi za polufinale svladali su USC Trojanse s 80:73.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvo ime momčadi bila je Paige Bueckers s 28 poena, deset skokova i šest asistencija, dok je Aaliyah Edwards dodala 24 koša i šest skokova.

BANNERTAG3>

Mühl je odigrala svih 40 minuta za svoju ekipu i za to vrijeme dodala osam koševa (1/3 za dva, 1/2 za tricu, slobodna bacanja 3/6), pet skokova i osam asistencija.

U redovima poraenih Juju Watkins ubacila je 29 koševa, McKenzie Forbes dodala je 24 poena.

Na putu do finala stajat će prve nositelj, Iowa Hawkeyes, momčad predvođena najboljom sveučilišnoj košarkašicom Caitlin Clark. Iowa je u reprizi prošlogodišnjeg finala bila bolja od LSU-a s 94:87, a Clark je ubacila 41 poen uz sedam skokova i 12 asistencija.

Polufinalne utakmice na rasporedu su u noći s petka na subotu u Clevelandu, a finale se igra dva dana kasnije. U drugom polufinalu igraju South Carolina i NC State.

NCAA:
UConn - USC 80:73
Iowa - LSU 94:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!