Zimski sportovi

Rendulićev SKA nakon iznenađujućeg poraza u prvoj utakmici traži izjednačenje u seriji

Mario Borko • utorak, 19.03.2024.
Rendulićev SKA nakon iznenađujućeg poraza u prvoj utakmici traži izjednačenje u seriji
Foto: Ivana Stančin

Doigravanje u KHL ligi stiglo je do konferencijskog polufinala. SKA Sankt-Peterburg hrvatskog reprezentativca Borne Rendulića igra protiv Avtomobilist Ekaterinburga, u prvoj utakmici na domaćem terenu je poražen s 2:3, pa sad u drugoj mora doći do pobjede…

Prednost domaćeg terena u ovoj fazi doigravanja KHL lige zasad se ne pokazuje kao pozitivan faktor. Prvi nositelj Zapadne konferencije Dinamo Moskva izgubio je obje utakmice na svom ledu, a isto se dogodilo i Avangard Omsku. Jedino Metalurg Magnitogorsk je u prvoj utakmici uspio ostvariti domaću pobjedu. SKA Sankt-Petersburg je u prvom ogledu kod kuće s 2:3 poražen od Avtomobilist Ekaterinburga i u drugoj jednostavno mora učiniti sve kako ne bi ponovio sudbinu Dinama i Avangarda koji su naizgled u bezizlaznoj situaciji.

Igraj na utakmice KHL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prethodnu nedjelju pred 23.576 gledatelja u svojoj dvorani SKA je dočekao Avtomobilist koji je iznenađujuće prošao prethodnu rundu. Trebala je to biti lijepa pobjeda pred punom dvoranom i siguran prvi korak prema finalu konferencije, ali gosti su u utakmici vrlo brzo došli do dva gola prednosti. Domaći su do kraja prve trećine smanjili zaostatak, a u posljednjoj dionici igre uspjeli i izjednačiti. Ipak gostujuća ekipa je ubrzo nakon toga zabila treći i tako stigla do iznenađujuće pobjede i prednosti u seriji od 1:0.

SKA je regularni dio sezone završio na drugom mjestu Zapadne konferencije iza Dinama. Ekipe su imale isti omjer pobjeda i poraza 46-22 što je ujedno bio i najbolji u ligi. Zanimljivo klub iz Sankt-Peterburga je jedini naslov prvaka Rusije osvojio u sezoni 2016./17., a prije toga je dva puta gubio u finalima. Izuzmemo li sezonu koja je prekinuta zbog pandemije, SKA je nakon osvajanja premijernog naslova u svakoj stigao do konferencijskog finala u kojem je pet puta za redom poražen od CSKA Moskve. Moskovljani su napokon posustali, ispali su u prvom krugu, a to je čini se stavilo dodatan pritisak na SKA koji napokon ima mogućnost doći do novog naslova, a da se na putu ne ispriječi njihova “crna mačka“.

U prošloj seriji doigravanja SKA je vrlo lako s 4:1 pobijedio Torpedo Nižnji Novgorod, koji je kao i Avtomobilist iznenadio u prvoj utakmici, u drugoj pao tek u produžetku da bi u nastavku serije svaki puta izgubio s tri razlike. Borna Rendulić bio je treći najefikasniji igrač momčadi iz Sankt-Petersburga u regularnom dijelu sezone, ali se u prvoj utakmici doigravanja ozlijedio i još uvijek se neće vratiti na led.

Avtomobilist je momčad koja je osnovana prije manje od 20 godina, točnije 2006. Osam puta za vrijeme kratkog postojanja klub iz Ekaterinburga je zaustavljen već u prvom krugu doigravanja KHL lige. Posljednji puta u prošloj sezoni kada su od Metalurga poraženi nakon sedam utakmica. U sezoni 2018./19. uspjeli su uči u svoje do danas jedino polufinale konferencije, a iako su te godine bili momčad s najboljim omjerom u regularnom dijelu ipak su zaustavljeni već na drugoj prepreci. Ove sezone granica četvrtfinala konferencije je ponovno probijena, a nakon pobjede u prvoj utakmici u nekadašnjem Petrogradu ambicije su dodatno porasle.

Omjer 37-31 imao je Avtomobilist nakon regularnog dijela sezone, a u prvom krugu doigravanja izbacio je Bars Kazan koji je u tu seriju ušao kao blagi favorit. Ipak momčad iz Ekaterinburga furiozno je ušla u seriju, povela je s 3:0 i na kraju s 4:1 dovršila posao. Anatoli Golišev do sad je u play-offu zabio četiri gola, a tome je dodao i jednu asistenciju što ga čini najefikasnijim igračem ekipe.

Mjesto, vrijeme, sudac

Sankt-Petersburg, SKA Arena, 17:30

Nedostaju

SKA Sankt-Petersburg: Vladimir Alistrov, Andrey Pedan, Borna Rendulić, Ivan Zinčenko

Avtomobilist Ekaterinburg: Stephane Da Costa, Vladimir Kuznetsov

Prošli dvoboj

U prvoj utakmici doigravanja Avtomobilist je slavio s 2:3. U regularnoj sezoni ekipe su se sastale dva puta i međusobno su podijelile pobjede. SKA je kod kuće s 4:0 bio vrlo uvjerljiv, a Ekaterinburg je na svom terenu slavio tek u raspucavanju.

Prognoza

Bez obzira na poraz u prvoj utakmici SKA i ovoga puta u dvoboj ulazi kao jednako izraženi favorit i morao bi sigurnom pobjedom izjednačiti rezultat u seriji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!