Košarka

Nigerija se povukla iz kvalifikacija za Afričko prvenstvo

Petar Jenjić • četvrtak, 22.02.2024.
Nigerija se povukla iz kvalifikacija za Afričko prvenstvo
Foto: EPA

Košarkaška reprezentacija Nigerije neće nastupiti u predstojećem "prozoru" kvalifikacija za Afrobasket. Kao razlog navodi se nedostatak financijskih sredstava...

Objavu za medije uputio je Nigerijski košarkaški savez iz koje se daje iščitati zaista razočaravajuća situacija. Naime, seniorska reprezentacija neće nastupiti u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za Afričko prvenstvo.

Igraj na kvalifikacije za Eurobasket na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nigerija je bila smještena u skupini B sa: Zelenortskom Republikom, Libijom i Ugandom, a "prozor" se trebao igrati u Tunisu od 23. do 25. veljače. U tom terminu odigrale bi se tri utakmice, a preostale tri u veljači sljedeće godine.

Savez navodi da im je ovo bila jedina opcija, s obzirom na to da od Ministarstvo razvoja sporta nisu dobili potrebna financijska sredstava.

To znači da Nigerija praktički gubi priliku za plasman na sljedeće Svjetsko prvenstvo 2027. godine jer se za njega mogu boriti samo one reprezentacije koje se plasiraju na Afrobasket.

Nigerijska košarkaška reprezentacija bila je prvak kontinenta 2015. godine, četiri puta završila je druga i tri puta treća. U tri navrata nastupila je na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!