Hrvatski kup, Osmina finala, 16.12.2020, 13:00 h, ŠC Rudeš
Suci: Ante Čuljak, Luka Pušić, Anto Marić
Rudeš
Rudeš
0:2(0:0) Dinamo
Izet Hajrović 61'
Dino Perić 90'+2'
Dinamo

Dinamo preskočio Rudeš i prošao u četvrtfinale Kupa

Branimir Korać • srijeda, 16.12.2020.
Dinamo preskočio Rudeš i prošao u četvrtfinale Kupa
Foto: Pixsell

Dinamo se pridružio u četvrtfinalu Kupa Osijeku i Gorici pobjedom 2:0 u gostima kod Rudeša. Modri su slavili golovima u drugom poluvremenu...

Rudeš
Dinamo
12
Matija Bruči
17
Bruno Brajković
16
Robert Ćosić
25
Mato Grgić
4
Luka Pavković
15
Dominik Jergović
(do 77')
13
Luka Marković
(do 66')
21
Domagoj Muić
10
Darius Jalinous
18
Edin Šehić
19
Besart Abdurahimi
(do 66')
Pričuvni igrači
11
Toni Kolega
66'
8
Luka Liklin
66'
26
Mateo Andačić
77'
 
 
Trener
Mario Carević
24
(do 62')
10
(do 70')
8
(do 84')
21
(do 70')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Vrlo težak travnjak u Rudešu onemogućavao je bilo kakvu smisleniju igru po travi što je više išlo u prilog domaćinu, ali Dinamo je bez obzira na to dominirao, bio bolji protivnik i tek je u završnici susreta Rudeš krenuo na sve ili ništa te u nekoliko navrata zaprijetio.

Rudeš se rano ohrabrio i već u sedmoj minuti stigao do prilike za pogodak preko Edina Šehića koji je pokušao udarcem izvana iznenaditi Livakovića, ali bio je dosta neprecizan.

Do kraja prvog dijela Rudeš je bio osuđen na obranu, nije niti jednom zaprijetio vratima Dinama koji je imao nekoliko pokušaja preko Petkovića, Perića, Atiemwena i Majera, ali ili su bili neprecizni ili ih je neutralizirao vrlo dobri Bruči.

Na početku drugog dijela Rudeš je pokušao preko Jergovića i Abdurahimija, neuspješno da bi nakon toga na scenu stupio Majer s dva dosta zanimljiva pokušaja koji ne završavaju pogotkom.

U 61. minuti Dinamo dolazi do vodstva. Marko Tolić napravio je sjajan posao na lijevoj strani kaznenog prostora, izvrtio je dvojicu čuvara i onda idealno centrirao za Hajrovića koji iz blizine glavom zabija.

Rudeš je imao dva jako dobra pokušaja preko Andačića izvana i Kolege, ali nije bilo pogotka i onda je Dinamo u završnici riješio dvojbe.

Prvo je Grgić zbog uklizavanja na Ivanušeca u 90. minuti zaradio izravni crveni karton, zatim je Šaranić pucao iz dobe akcije u Bručija da bi u 92. minuti Oršić ubacio iz kornera, a Perić iz drugog plana zakucao loptu u mrežu.

Dinamo tako odnosi pobjedu i prolazi u četvrtfinale.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!