Hrvatski nogometni kup, Osmina finala, 30.10.2012, 17:00 h, Gradski stadion u Koprivnici, gledatelja: 500
Suci: Jurica Mihalj (Velika Mlaka), Jerko Crnčić (Vrbovec), Dalibor Meić (Velika Gorica)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Alen Maras 98'
Mateas Delić 113'
2:0(0:0, 0:0) Koprivnica
Koprivnica

Maras i Delić Slaven Belupu donijeli četvrtfinale Kupa protiv žilavih Koprivničana

Ivana Strahija • utorak, 30.10.2012.
Maras i Delić Slaven Belupu donijeli četvrtfinale Kupa protiv žilavih Koprivničana
Foto: Hrvoje Knežević

U Koprivnici, za razliku od zagrebačkih travnjaka, nije bilo negativnog iznenađenja po hrvatskog prvoligaša Slaven Belupo. Pogodak je ipak pao tek u produžetku, kad je mrežu trećeligaša zatresao bivši kapetan Alen Maras, a na njega se nadovezao Mateas Delić za konačnih 2:0…

Koprivnica
Slaven Belupo
Koprivnica
9
(do 46')
20
(do 46')
30
(do 74')
Pričuvni igrači
Trener
Roy Ferenčina
25
Antun Marković
2
Bojan Tucaković
3
Josip Pašalija
7
Zoran Martinčić
(do 67')
8
Vjekoslav Kolar
10
Milan Manojlović
14
Matej Herent
15
Marko Radotović
(do 90')
20
Nikola Drvarić
(do 82')
21
Marin Šestak
23
Filip Takač
Pričuvni igrači
22
Nino Brcković
67'
4
Borno Blašković
82'
18
Antonio Picig
90'
Trener
Zvonimir Kelek

Pred susret Slaven Belupa i Koprivnice, dvaju prijateljskih klubova u prvom i trećem hrvatskom rangu natjecanja, u nogometnoj je javnosti vladalo mišljenje da je to svakako najlakši par osmine finala Kupa. No, iz tabora prvoligaša upozoravali su na oprez, jer se u trećeligaškoj momčadi, uzgred rečeno šestoj na tablici 3. HNL Sjever, četvorica Farmaceuta nalaze na posudbi, a ostatak prvotimaca prošao je nogometnu izobrazbu u prvoligaškim redovima.

Također, trener Roy Ferenčina nije mogao računati na najboljeg strijelca Prve lige u povijesti, Davora Vugrinca, a već je dugo odsutan i u napadu nezamjenjivi Nikola Rak. K tome, Koprivnica je najavila da popusta za prvoligaša neće biti te da je veliki motiv mladosti okupljene u trećeligaškoj ekipi dokazivanje prvoligaškom treneru i eventualno poboljšanje statusa.

Prvih 45 minuta prošlo je u prilično nevoljkom prvoligaškom nogometu, u kojem su se prilike mogle nabrojiti na prste. Trećeligaški sastav pokazao je dosta zanimljvu igru, a u petoj je minuti je Bojan Tucaković, kapetan Koprivnice umalo iznenadio vratara Slaven Belupa.

Od prilika Slavena, mogu se izdvojiti dvije šanse Martina Šabana, koji je ovog puta dobio prigodu u početnih 11, no koje ostaju nerealizirane. U drugom poluvremenu Ferenčina u igru uvodi mladog hrvatskog reprezentativca Darija Čanađiju umjesto Marija Gregurine, a Šabana zamjenjuje Mateasom Delićem.

To je donijelo željeno, dizanje tempa prvoligaša, i već u 52. minuti Ante Batarelo mogao se proslaviti da nije bilo okretnog golmana Koprivnice Antuna Markovića, a Batarelo nije uspio pospremiti ni odbijenu loptu. Minutu kasnije, red je došao na Slavenovog Silvija Rodića da pokaže koliko se oporavio od ozljede, no on mirno brani mrežu od pokušaja Milana Manojlovića.

Kako je vrijeme išlo kraju, Koprivničani se sve više orijentiraju na obrambene zadatke, a Rodić je pred svojom mrežom praktički besposlen. Od prvoligaških nogometaša, veliku je priliku imao, i propustio, Delić u 66. minuti, kao i Dejan Glavica u 82. U 83. minuti vrijedi spomenuti jaki udarac Vjekoslava Kolara na gol Farmaceuta, no lopta prolazi malo iznad okvira gola. Na semaforu je tako po isteku 90. minute ostalo 0:0.

Otišlo se stoga u produžetke, koji su konačno donijeli željeno Farmaceutima. U 97. minuti je mrežu Koprivnice konačno zatresao bivši kapetan Alen Maras, pogotkom iz slobodnog udarca, dok je pobjedu potvrdio Mateas Delić, povratnik u redove Slaven Belupa, pogotkom za 2:0 u 113. minuti.

Farmaceuti su tako prošli u četvrtfinale Kupa, po očekivanju, no ujedno teže od očekivanog. Stručni stožer sigurno će s igračima analizirati sve situacije u kojima se moglo i bolje reagirati, kako bi se što spremnije dočekalo subotu i Split. Koprivničanima ostaje zadovoljstvo dobrom predstavom, a taj se kolektiv okreće svojim trećeligaškim obavezama i gostovanju kod Mladosti u Ždralovima.

Hrvatski nogometni kup

osmina finala

Dinamo2:3 *Zadar
Zagreb1:2Zelina
Lokomotiva3:2Libertas
Slaven Belupo2:0 *Koprivnica
Osijek3:2 *Istra 1961
GOŠK Dubrovnik2:0 *Nedelišće
Hajduk2:1Split
Cibalia1:0Gorica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Shadowfax30.10.2012. u 22:26
    Ni slova o velepromašaju Bušića.
    Shadowfax
  • Wilson30.10.2012. u 20:55
    Wilson