Nogomet

Genk i Antwerp u ljutoj potrazi za prekidom niza poraza

Petar Jenjić • ponedjeljak, 20.05.2024.
Genk i Antwerp u ljutoj potrazi za prekidom niza poraza

Genk i Antwerp danas će odigrati zadnju utakmicu pretposljednjeg kola belgijskog prvenstva. Obje ekipe na lošem su niz i posljednju su pobjedu upisali prije mjesec dana...

Danas je na rasporedu posljednja utakmica pretposljednjeg kola belgijskog prvenstva. Na Cegeka Areni u Genku istoimeni će domaćin pokušati doći do pobjede protiv Antwerpa u dvoboju koji počinje od 18:30 sati. Prvi sudac dvoboja je Nicolas Laforge.

Igraj na Genk - Antwerp na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Genk je u Ligi za prvaka belgijskog prvenstva trenutno na petom mjestu s 34 osvojena boda, dva manje od četvrtog Cercle Bruggea koje drži zadnju poziciju koja vodi u europska natjecanja sljedeće sezone, ali ima i odigranu utakmicu više.

Međutim, trenutna forma ne daje za pravo ni igračima ni navijačima kluba nadati se u preskakanju spomenutog kluba na prvenstvenoj ljestvici s obzirom na niz poraza u posljednje vrijeme i jako slab napadački učinak.

Prije točno mjesec dana Genk je upisao posljednju ligašku pobjedu, bilo je to u domaćem dvoboju protiv Anderlechta rezultatom 2:1. Isti broj pogodaka zabio je u sljedeće četiri utakmice u kojima je upisao isti broj poraza.

Prvo je na gostovanju kod Club Bruggea izgubio s 4:0, nakon toga je od istog protivnika kod kuće izgubio s 0:3, da bi u gostima kod Cercle Bruggea poražen rezultatom 4:1. Prije devet dana odigrao je zadnju utakmicu, u gostima kod Anderlechta, koji je slavio s 2:1.

Ako već govorimo o slaboj formi Genka, onda što tek reći za formu njegovog današnjeg protivnika koji je zadnju pobjedu upisao samo dan nakon, 21. svibnja u gostima kod Cercle Bruggea (0:1). Već je od ranije bilo jasno da Antwerp neće obraniti naslov, ali nije se očekivao ovakvav rezultatski pad.

Uslijedio je domaći poraz od Royale Union SG-a (0:3), a zatim i 4:1 gostujući poraz od istog kluba koji ih je minimalno svladao i u finalu kupa (1:0). Antwerp je još izgubio kod kuće dvije utakmice rezultatom 1:2, prvo od Club Bruggea, a zatim i Cercle Bruggea. U ovoj sezoni tako će ostati na osvojenom belgijskom superkupu.

U ovoj sezoni odigrali su tri međusobne utakmice. U prvoj je Antwerp slavio pred svojim navijačima s 3:2, nakon čega su uslijedile dvije pobjede Genka. Prvo je slavio kod kuće s 3:0, a zatim u gostima rezultatom 0:1.

U kadru Genka zbog duže ozljede nema Luce Oyena, dok su pod upitnikom za nastup trojica igrača: Yira Sor, Aziz Ouattara i Bryan Heynen. Kod gostiju pod upitnikom za nastup su Jean Butez i Bjorn Engels, dok zadnje tri utakmice zbog ozljede nije nastupio Kobe Corbanie.

Mjesto, vrijeme, suci

Cegeka Arena, Genk, 18:30

Sudac: Nicolas Laforge

Nedostaju

Genk: Oyen (ozljede), Heynen, Ouattara, Sor (pod upitnikom)

Antwerp: Butez, Corbanie, Engels (pod upitnikom)

Zadnji susret

Prije mjesec i pol dana Genk je slavio na gostovanju rezultatom 0:1 zahvaljujući pogotku Anouara Ait El Hadja.

Prognoza

I danas očekujemo izjednačenu utakmicu ove dvije ekipe, a kao najrealniji ishod čini nam se remi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!