Nogomet

UEFA ublažila kaznu Rusima, ne prijeti im oduzimanje bodova

Lovro Štrbinić • petak, 10.08.2012.
UEFA ublažila kaznu Rusima, ne prijeti im oduzimanje bodova
Foto: Davor Sajko

Krovna europska nogometna organizacija ublažila je kaznu Ruskom nogometnom savezu zbog ponašanja njihovih navijača u utakmici Europskog prvenstva protiv Češke. Ne prijeti im više oduzimanje bodova.

Tijekom utakmice između Češke i Rusije na Europskom nogometnom prvenstvu na stadionu u Wroclawu navijači ruske reprezentacije istaknuli su se bacanjem baklji na travnjak, divljanjem na i oko stadiona te isticanjem neprimjerenih simbola. UEFA je oštro kaznila Ruski nogometni savez, ali nakon uložene žalbe kazna je ipak ublažena.

Prvotno je Rusima izrečena uvjetna kazna oduzimanja šest bodova u sljedećem ciklusu, uz novčanu kaznu od 120 tisuća eura. Ipak, gubitak bodova više neće biti prijetnja Zbornaji.

Naime, u četvrtak je u sjedištu u Nyonu Žalbena komisija Europske nogometne federacije usvojila žalbu Ruskog nogometnog saveza te će im preostati samo plaćanje ranije spomenutog novčanog iznosa.

"U četvrtak su iz UEFA-ine Žalbene komisije poništili odluku Disciplinske komisije", piše u priopćenju Ruskog nogometnog saveza na njihovim službenim stranicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!