Tenis

Preokret Wozniacki i Hercog

Vedran Babić • petak, 06.08.2010.
Preokret Wozniacki i Hercog
Foto: Davor Sajko

Poznati su svi četvrtfinalni parovi turnira u Kopenhagenu. Prva nositeljica Caroline Wozniacki u tri je seta prošla dalje baš kao i Polona Hercog, Ana Čakvetadze je u ruskom okršaju bila bolja od imenjakinje Lapuščenkove, a Sorana Cirstea je eliminirala Katarinu Srebotnik.

Nakon što je u prvom kolu protiv naše Petre Martić imala lagani posao (6:3, 6:2), treća tenisačica svijeta Caroline Wozniacki ipak se morala malo pomučiti za plasman u četvrtfinale preko Ivete Benešove. Ponovno to nije bila igra za pamćenje mlade Dankinje, no pobjeda se piše (4:6, 6:2, 6:0).

Za sat i 48 minuta igre gledatelji su mogli vidjeti čak 14 oduzetih servisa, od čega čak devet u prvom setu! Ta dionica pripala je nepostavljenoj Čehinji, no kvaliteta Wozniacki ipak je prevagnula u naredna dva seta u kojima je domaća predstavnica izgubila samo dva gema.

Izgubljeni prvi set morala je nadoknaditi i šesta nositeljica Polona Hercog protiv Anne Keothavong (4:6, 6:0, 6:4) i sada će igrati protiv ruske kvalifikantice Ane Čakvetadze koja je sa 6:3, 6:4 porazila sunarodnjakinju i imenjakinju Lapuščenkovu. Sorana Cirstea je sa 6:2 u trećem setu bila bolja od Katarine Srebotnik, slovenske tenisačice s pozivnicom.

WTA Kopenhagen, 220.000 $, osmina finala:
Wozniacki (Danska, 1) - Benešova (Češka) 4:6, 6:2, 6:0
Čakvetadze (Rusija, Q) - Lapuščenkova (Rusija) 6:3, 6:4
Hercog (Slovenija, 6) - Keothavong (VB) 4:6, 6:0, 6:4
Cirstea (Rumunjska) - Srebotnik (Slovenija, WC) 7:5, 4:6, 6:2

Parovi, četvrtfinale:
Goerges/Groenefeld (Njemačka, 1) - Kondratieva/Lefevre (Rusija/Francuska) 6:2, 6:2
Diačenko/Pouček (Rusija/Bjelorusija, 4) - Barrois/Malek (Njemačka) 6:2, 7:6 (6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!