Tenis

Osveta Tipsarevića, Hewitt ispao

Vedran Babić • četvrtak, 05.08.2010.
Osveta Tipsarevića, Hewitt ispao
Foto: Bruno Karadža

Kompletirani su svi mečevi drugog kola turnira u Washingtonu. U najzanimljivijem meču Janko Tipsarević je u dva seta eliminirao Sama Querreya i tako mu se osvetio za prošlotjedni poraz. U osminu finala probio se i prvi nositelj Tomaš Berdych i Marcos Baghdatis, što se ne može reći za Lleytona Hewitta, koji je morao predati. Među 16 plasirao se i povratnik David Nalbandian uvjerljivom pobjedom nad Stanislasom Wawrinkom.

U svom prvom nastupu nakon wimbledonskog finala, Tomaš Berdych namučio se za pobjedu. Poslije dva sata i 17 minuta igre slavio je protiv Rusa Dmitrija Tursunova 7:6 (2), 4:6, 6:1 i tako izborio okršaj s opasnim Kazahstancem Andrejem Golubevim, koji poput Čeha igra najbolji tenis u svojoj karijeri. 37. tenisač svijeta je u dva seta izbacio Belgijca Kristofa Vliegena.

Samo nekoliko dana nakon što je u polufinalu Los Angelesa prokockao meč loptu protiv Sama Querreya i na koncu izgubio meč, Janko Tipsarević dobio je svoju osvetu porazivši ga 7:6 (3), 6:3. Bila je to fantastična izvedba srbijanskog tenisača - ispalio je 16 asova i na servisu izgubio samo šest poena!

Ako nastavi tako igrati, teško će ga zaustaviti i Alejandro Falla, njegov sljedeći suparnik. Kolumbijac, kojega se sjećamo po tome što je u prvom kolu Wimbledona na koljenima imao Rogera Federera, je preskočio 11. nositelja Lleytona Hewitta, osvajača ovog turnira 2004. godine. Falla je dobio prvi set 7:5 i u drugom vodio 3:2, da bi mu Australac potom predao zbog ozljede desnog lista.

Čilić u akciji

U četvrtak na teren će ponovno naš najbolji tenisač Marin Čilić. U meču osmine finala, koji je na rasporedu u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu na Centralnom terenu, igrat će protiv domaćeg tenisača Mardyja Fisha, kojeg je dobio u oba dosadašnja međusobna dvoboja.

Danas tek 117. tenisač svijeta, David Nalbandian, ponovo se vraća na terene nakon niza ozljeda i to vrlo uspješno. Nakon što je u prvom kolu na četiri gema ostavio Rajeeva Rama, isto je učinio i protiv znatno jačeg suparnika, sedmog nositelja Stanislasa Wawrinke (6:1, 6:3). Sada će igrati protiv još jednog Švicarca Marca Chiudinellija, koji je u dva seta izbacio desetog nositelja Radeka Štepaneka.

I konačno, osmi nositelj Marcos Baghdatis također se plasirao u osminu finala savladavši Horacija Zeballosa iz Argentine u dva tie breaka i sljedeći protivnik mu je nepostavljeni Ukrajinac Ilija Marčenko, kojemu je deveti nositelj Ernests Gulbis nakon samo osam gemova predao zbog vrućine.

ATP Washington, 1.165.500 $, drugo kolo:
Berdych (Češka, 1) - Tursunov (Rusija) 7:6 (2), 4:6, 6:1
Golubev (Kazahstan, 16) - Vliegen (Belgija) 6:2, 7:6 (7)
Marčenko (Ukrajina) - Gulbis (Latvija, 9) 6:1, 1:0, predaja Gulbisa
Baghdatis (Cipar, 8) - Zeballos (Argentina) 7:6 (3), 7:6 (5)
Tipsarević (Srbija) - Querrey (SAD, 6) 7:6 (3), 6:3
Falla (Kolumbija) - Hewitt (Australija, 11) 7:5, 3:2, predaja Hewitta
Nalbandian (Argentina, WC) - Wawrinka (Švicarska, 7) 6:1, 6:3
Chiudinelli (Švicarska) - Štepanek (Češka, 10) 6:1, 6:3

Parovi, prvo kolo:
Fish/Knowles (SAD/Bahami) - Melo/Soares (Brazil) 5:7, 6:4, 10-4
Aspelin/Hanley (Švedska/Australija) - Fyrstenberg/Matkowski (Poljska, 3) 6:4, 7:6 (1)
Bopanna/Qureshi (Indija/Pakistan) - Damm/Marach (Češka/Austrija) 7:5, 4:6, 10-3
B. Bryan/M. Bryan (SAD, 2) - Courtney/Shabaz (SAD, WC) 7:6 (6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!