Vodeni sportovi

Danas bronca, lani srebro, dogodine po zlato

Maja Giljanović • nedjelja, 18.07.2010.
Danas bronca, lani srebro, dogodine po zlato
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom je okončala nastup na ovogodišnjem izdanju završnog turnira Svjetske lige u Nišu, izabranici Ratka Rudića su u utakmici za treće mjesto vratili Australiji za poraz u skupini i osvojili brončanu medalju.

HRVATSKA - AUSTRALIJA 9:7 (4:1, 2:1, 3:3, 0:2)

Svjetska liga, utakmica za treće mjesto:
Niš, Bazen Čair
Suci: Naumov (Rusija) i Rostard (SAD)

HRVATSKA: Nižić, Burić 1, Bošković 4, Dobud, Joković, Karač, Marković 1, Bušlje, Sukno 1, Muslim 2, Paškvalin, Obradović, Pavić. Izbornik: Ratko Rudić
AUSTRALIJA: Stanton, Swift, Younger 2, Cotterill, O'Halloran, McGregor 1, Martin, Campbell, Baird, Miller 3, Mitland, Howden 1, Dennerley. Izbornik: John Fox

Igrač više: Australija 5/14, Hrvatska 3/5

Peterci: Australija -, Hrvatska 4/4

Nije Australija svjetski prvak Srbija da Hrvatsku pobijedi dva puta uzastopce na jednom turniru, Klokani su bivše svjetske prvake uhvatili na spavanju u prvom kolu (10:7), ali u utakmici za treće mjesto ovogodišnjeg izdanja završnog turnira Svjetske lige nisu imali na promil šanse.

Vodili su 1:0 samo da bi do konca prve četvrtine primili četiri gola bez da su sami postigli više ijednog, a bolje nisu izgledali ni u drugoj četvrtini. Primili su i peti gol uzastopce, prekinuli neslavni niz (2:5), ali do poluvremena su još jednom poklekli i na odmor otišli s -4 (2:6).

Brod im se najviše nagnuo u prvoj polovici treće četvrtine kad su u tri navrata od prošle godine osvajača srebra u Svjetskoj ligi i bronce na Svjetskom prvenstvu gubili pet golova razlike (7:2, 8:3, 9:4), a u nastavku su u trenucima kad je Hrvatska prebacila u nižu brzinu limitirali štetu i popravili dojam.

Koncem treće četvrtine smanjili su na 5:9, postigli su još dva gola u četvrtoj četvrtini, ali tu je priči došao kraj. Hrvatska je na krilima ponovno raspucanog četverostrukog strijelca Miha Boškovića (Srbiji je jučer postigao pet golova, ukupno na šest utakmica 14) i briljantnog Josipa Pavića na golu sa 17 obrana pobijedila 9:7, Niš napušta s brončanom medaljom oko vrata i uskoro putuje za Rumunjsku u Oradeu u kojoj se od 27. srpnja do 1. kolovoza igra Svjetski kup i gdje će četiri prvoplasirane reprezentacije izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Šangaju 2011. godine (ovdje su svoje vize izvadili finalisti Srbija i Crna Gora).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2010. u 21:05
    zar nije: Lani srebro, danas bronca, dogodine po cetvrto mesto.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2010. u 21:04
    Asti...ja skoro zaboravija da Barać još igra :D koja legenda :D A Ivana Perića znan osobno,vrlo je perspektivan,i šteta stvarno šta nije u prvom timu,njemu još slijedi svijetla vaterpolo budućnost.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2010. u 21:04
    tmladi šuter Ivan Perić nije u prvom timu!,radi se o ekstra šuteru kojmu je tek 20 godina,i više bi volio da on igra umjesto Baraća kojemu je 37 godina!Perić jest među igračima koji su u rep.ovo ljeto ali nažalost ne igra!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2010. u 21:01
    Burića,gromovitog šutera Boškovića,i jako dobrog lijevaka Jokovića,može i mora puno više!!Brine me koliko će moći veteran Barać,koji se nakon EP oprašta od rep.te ono što me najviše brie jest,konstantna blijeda igra mozga naše rep.Andra Bušlje,uvijek igra uplašeno i nedorečeno!!A žalosti me što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2010. u 21:01
    Bravo.Jebeš svjetsku ligu,bitno je EP kod nas,a tu triba pucat na zlato.
    Obrisan korisnik