Vodeni sportovi

Afrika Paprika

Maja Giljanović • četvrtak, 15.07.2010.
Afrika Paprika
Foto: EPA

Hrvatska reprezentacija nije gubila vrijeme protiv nedorasle Južnoafričke Republike, igrači Ratka Rudića na poluvremenu su vodili 9:0, jedini gol su primili u četvrtoj četvrtini i na koncu slavili 22:1. Branitelji srebrne medalje iz Podgorice sutra u četvrtfinalu u 16 sati igraju protiv drugoplasirane reprezentacije Skupine A SAD-a.

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA - HRVATSKA 1:22 (0:5, 0:4, 0:6, 1:7)

Svjetska liga, 3. kolo Skupine B:
Niš, Bazen Čair
Suci: Wang (Kina) i Brguljan (Crna Gora)

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA: Belcher, Manson, Stewart, Spencer, McCarthy,, Downes, Naidoo, Cark, Molyneux 1, Bell, Kyte, Samuels. Izbornik: Rowe

HRVATSKA: Nižić, Burić 1, Bošković 3, Dobud 3, Joković 2, Karač, Marković 3, Bušlje 2, Sukno 2, Muslim 2, Paškvalin, Obradović 4, Pavić. Izbornik: Rudić

Igrač više: JAR 1/7, Hrvatska 5/7

Peterci: JAR -, Hrvatska 1/1

Hrvatski se reprezentativci nisu pošteno ni oznojili u trećem kolu Skupine B završnog turnira Svjetske lige u Nišu, igrači Ratka Rudića su poput parnog valjka pregazili nedoraslu Južnoafričku Republiku, prva četvrtina je završila 5:0, na poluvremenu je na semaforu svijetlilo 9:0, nakon treće četvrtine vodstvo je naraslo na 15:0, a u četvrtoj su se smilovali afričkim vaterpolo patuljcima, dozvolili im jedan gol (Molyneux) i na koncu slavili 22:1.

Sirotom Belcheru na golu JAR-a loptu je iza leđa najčešće trpao četverostruki strijelac Paulo Obradović, triput su precizni bili Miho Bošković, Pavo Marković i Nikša Dobud s tri gola, dvaput su se među strijelce upisali Maro Joković, Sandro Sukno, Petar Muslim i Andro Bušlje, a i Damir Burić je dao jedan gol (jedini koji nisu zabili su Frano Karač i Fran Paškvalin).

U četvrtfinalu u 16 sati protivnik nam je drugoplasirana reprezentacija Skupine A SAD. Amerikanci su protiv europskih prvaka i branitelja naslova Crnogoraca poklekli nakon peteraca (9:11).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!