Vodeni sportovi

Malo i pet golova Boškovića

Maja Giljanović • subota, 17.07.2010.
Malo i pet golova Boškovića
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija neće ponoviti ili još bolje nadmašiti prošlogodišnji uspjeh sa završnog turnira Svjetske lige u Podgorici. Branitelji srebra u Nišu su i drugi put u tri dana izgubili od Srbije i sutra im preostaje borba za brončanu medalju protiv Australije.

SRBIJA - HRVATSKA 14:11 (4:5, 4:3, 4:2, 2:1)

Svjetska liga, polufinale
Niš, Bazen Čair
Suci: Bock (Njemačka) i Naumov (Rusija)

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić, V. Udovičić 2, Vapenski, D. Pijetlović 2, Nikić, Aleksić 1, Rađen 1, Filipović 4, Prlainović 3, Mitrović 1, G. Pijetlović. Izbornik: Dejan Udovičić

HRVATSKA: Nižić, Burić, Bošković 5, Dobud 1, Joković 1, Karač, Marković 1, Bušlje, Sukno 2, Muslim 1, Paškvalin, Obradović, Pavić. Izbornik: Ratko Rudić

Igrač više: Srbija 7/12, Hrvatska 8/16

Peterci: Srbija 1/1, Hrvatska 2/2

Aktualni svjetski prvaci i drugi su put u tri dana u Nišu na završnom turniru Svjetske lige pobijedili bivše svjetske prvake.

Srbi su nakon 9:8 u drugom kolu u skupini slavili i u polufinalu i ubili dvije muhe jednim udarcem. Igrači Dejana Udovičića predvođeni četverostrukim strijelcem Filipom Filipovićem izborili su, naime, finale Svjetske lige, ali i izborili vizu za Svjetsko prvenstvo u Šangaju 2011. godine.

Kao i u srijedu Hrvatska je bolje otvorila utakmicu, briljirao je Miho Bošković strijelac četiri gola u prve dvije četvrtine i pet ukupno, napad s igračem više je funkcionirao poput urice i najvećim dijelom prvog poluvremena smo vodili dva gola razlike (5:3, 7:5, 8:6).

Na 8:6 bude se Srbi i serijom 3-0 okreću na 9:8 i prvo vodstvo na utakmici, a i strasti u i oko bazena su uzavrele. Petar Muslim je poslan na hlađenje, "pokoškali" su se Andro Bušlje i Filipović, a izbornik Ratko Rudić je zbog prigovora zaradio isključenje.

Krajem treće četvrtine Srbija prvi put odlazi na +2 (11:9), a s prednošću od dva gola svjetski prvaci ulaze i u četvrtu četvrtinu (12:10). Srebrni u Podgorici prošle godine smanjuju na 11:12, ali tu priči dolazi kraj jer Filipović je iz peterca siguran za 13:11, a Andrija Prlainović dvije minute prije kraja zabija za na koncu konačnih 14:11.

Rudić je poslije utakmice izjavio: "Prvi dio utakmice smo odigrali odlično, bili smo nepogrešivi u situacijama s igračem više, ali u trenucima kad se rezultat lomio recimo samo da nas odluke sudaca nisu mazile".

Izbornik je čestitao protivniku: " Srbija je zasluženo pobijedila, svoje su šanse iskoristili, mi smo svoje propustili" i zaključio: "Nemam razloga za nezadovoljstvo. Naprotiv. Izuzetno sam zadovoljan jer se vidi da smo fizički nedovoljno spremni. Tek smo počeli s pripremama i teško je bilo izdržati naporan tempo utakmica dan za danom, pali smo kad je došlo do zamora materijala. Predstoji nam Svjetski kup, a onda stavljanje završne glazure za Europsko prvenstvo, u Zagrebu ćemo konkurirati za sam vrh".

Hrvatska sutra u 18:30 u utakmici za brončanu medalju igra protiv Australije. Australci su u polufinalu izgubili od europskih prvaka Crnogoraca (6:8), a valjda nećemo kao i od Srbije i od njih izgubiti dvaput uzastopce na jednom turniru jer pobijedili su nas u prvom kolu u skupini (10:7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.07.2010. u 15:10
    Ja nigdje nisam rekao da Ratko Rudić nije najtrofejnij svjetski selektor.Za ono osovojeno sa ex-Yu u 80-im i nije trebalo veliko znanje,sa Italijom u 90-im je osovojio sve,ali tada SiCG nije imala pravo nastupa zbog sankcija.Sad je neko drugo vrijeme i dosta je više Rudićevih praznih priča!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.07.2010. u 12:20
    dobar je rudić samo je više i bogu i narodu dosadio s ovim glupim isprikama mi se spremamo za iduće natjecanje, sad smo umorni... ko da se srbi ne spremaju za zagreb, pa su nas 2 puta dobili u 2 dana
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.07.2010. u 23:49
    Znam još jednog koji je tempirao formu.. Ime mu je Krunoslav Jurčić ..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.07.2010. u 22:41
    nemate vi veze o tome...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.07.2010. u 22:24
    Pa sjetite se šta je bilo nakon Melbournea,u ljeto 2007 svjetsku ligu su nam igrali klinci.2008 EP je ne važno,bitne su OI,u Pekingu doživljavamo debakl!!A još prije toga 2005,srmotni porazi od Grka i Nijemaca u borbi za broncu na SP i SL!!
    Obrisan korisnik