Vodeni sportovi

Četverac na pariće izravno u polufinalu

Maja Giljanović • subota, 10.07.2010.
Četverac na pariće izravno u polufinalu

Posljednju regatu ovogodišnjeg Svjetskog kupa koja su do nedjelje održava u Luzernu prijavilo je oko 1700 natjecatelja iz 50 svjetskih zemalja, a među njima su i četiri posade reprezentacije Hrvatske. Prvog dana odličan je ponovno bio četverac na pariće, pobjednici Svjetskog kupa izborili su izravan plasman u polufinale.

Trijumfom na Bledu i u Münchenu hrvatski četverac na pariće je i prije posljednje regate osigurao ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu u svojoj disciplini, ali ni u Luzernu David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković ne popuštaju.

Pobijedili su u svojoj kvalifikacijskoj skupini i izborili izravan plasman u polufinale, hrvatski reprezentativci su na 500 bili treći iza Rusije i Ukrajine, na 1000 metara su prestigli Ukrajince, a ubrzo i Ruse i slavili za 5:48,41 gotovo četiri sekunde ispred drugoplasirane Rusije.

Dvojan na pariće Niko Bujac i Hrvoje Jurina je izborio D finale, samac Mario Vekić E finale, a dvojac bez kormilara Sonju Kešerac i Maju Anić čeka repasaž za ulazak u polufinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!