Vodeni sportovi

Četverac na pariće osvojio i Luzern

Maja Giljanović • nedjelja, 11.07.2010.
Četverac na pariće osvojio i Luzern

Četverac na pariće uzde nije ispustio ni u Švicarskoj. David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković u finalu su posljednje regate ovogodišnjeg Svjetskog kupa slomili Njemačku i nakon Bleda i Münchena osvojili i Luzern.

Polufinale četverca na pariće organizatori Luzerna sa subote su odgodili za nedjelju, ali ni poremećena satnica nije pokolebala hrvatsku posadu. David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković pobijedili su u svojoj polufinalnoj skupini i s ukupno najboljim vremenom izborili finale, a u finalu su treće regate ovogodišnjeg Svjetskog kupa iznova pokazali da im u 2010. na svijetu nema ravnih.

Hrvatski su reprezentativci osvojili Bled i München i ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu osigurali i prije dolaska u Švicarsku, ali nisu popustili ni na regatnom polju Crvenog jezera. Probudili su se nakon uspavane prve polovice utrke, prestigli Veliku Britaniju i Rusiju i silovitim finišem nadoknadili i gotovo tri i pol sekunde zaostatka za Njemačkom i slavili s 26 stotinki fore (5:47,24).

Dvojac bez kormilara Sonja Kešerac i Maja Anić osvojile su drugo mjesto u B finalu (7:24,96), dvojac na pariće Niko Bujas i Hrvoje Jurlina treće u D finalu (6:34,80) i Marko Vekić u samcu drugo mjesto u E finalu (7:13,45).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 23:50
    Kad već nitko ne želi komentirati veslanje, morat ću ja. Bravo dečki za sjajan nastup na sve tri postaje Svjetskog kupa. London vas nestrpljivo čeka... :D
    Obrisan korisnik