Košarka

Tomas: "Stvarno je bio gušt igrati"

Ivor Krapac • četvrtak, 10.06.2010.
Tomas: "Stvarno je bio gušt igrati"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što u madridskom Realu nije bio u prvom planu, sezona u Ciboni jako je pomogla Marku Tomasu. U dresu Cibosa odigrao je puno euroligaških utakmica u kojima je veliki teret bio upravo na njegovim leđima, pogotovo u ranoj fazi sezone, bez njegovog učinka bi Cibonina sezona teško zaslužila "palac gore", a za kraj, stigla je nagrada u obliku naslova prvaka...

Iako mu to nije bilo najvažnije natjecanje kada je dolazio u Cibonu, veću pozornost pridavao je Euroligi i NLB ligi, jasno je da je i Marko Tomas bio sretan nakon osvajanja svoje prve hrvatske titule prvaka. Dok je bio u Zagrebu, Mravi su bili daleko od ovog trofeja, no u trofejnijem klubu stvari su se rasplele drugačije.

"Bilo je lijepo igrati ovdje ove sezone", osvrnuo se Tomas nakon pobjede u petoj utakmici finala protiv Zadra: "Drago mi je što smo sezonu začinili trofejem - dva su nam izmaknula, ali mislim da smo odigrali jako dobru sezonu iako na početku nitko nije vjerovao u nas, pogotovo nakon onih par poraza u Euroligi. Kasnije smo se skupili i počeli igrati sve bolje i bolje. Na kraju je bilo i dosta muke, ali opet, preokrenuti 0-2 u doigravanju je velika stvar".

Ovog četvrtka su dobru sezonu Cibosa nagradili i Zagrepčani napunivši Draženov dom, što je ova momčad i zaslužila: "U nekim razdobljima sezone me negativno iznenadilo što nismo imali veću podršku, momčad je bila dosta mlada, a na kraju, šteta je što su tek u posljednjoj utakmici prepoznali kvalitetu i pomogli ovim momcima da lakše dođemo do pobjede. Danas je stvarno bio gušt igrati, zbog ovakvih utakmica čovjek poželi i ostati, ali realnost je sasvim drugačija".

U potrazi za novim klubom Tomasu neće biti važna samo jedna stvar: "Prva želja je igrati u Euroligi, a od ostalog, važna je i financijska strana, ali ima puno toga, od trenera, grada, momčadi... Kontakti? Ima ih već u posljednjih mjesec dana, uskoro će se saznati sve. Nadam se da ću riješiti status prije SP-a, manje-više sve momčadi slažu odmah poslije sezone novu ekipu, velike momčadi u kakvima bih ja volio igrati rano finaliziraju rostere, očekujem da ću prije Turske znati novi klub".

"Klub je u velikim problemima, naslov će se zaboraviti za dan-dva, a potom će biti pitanje opstanka, teško je govoriti o ostanku u takvim okolnostima", nastavio je Tomas o planovima za iduću sezonu - dodajući da ne zna što bi se trebalo dogoditi da i dalje bude u Ciboni, iako bi dosta pomogao ostanak Velimira Perasovića: "Imali smo jako dobar odnos, bila bi šteta za klub kada bi on otišao. Bio mi je gušt s njim trenirati i igrati pod njim, a što se tiče nastavka, čuda se događaju, tek ćemo vidjeti što će biti".

Ako je bila posljednja prije odlaska, barem je okončana slavljem koje je, nakon dostizanja 0-2, bilo realno očekivati: "Svašta se može dogoditi, ali sigurno je da je uz ovakvu atmosferu puno lakše igrati - kako se to obično kaže, igrači daju i više od svojih mogućnosti. Kada ide vanjski šut kao što je nama išao, onda je sve lakše, ima i puno lopti za centre, zakucavanja, lijepih poteza, mislim da je ovo bila idealna utakmica za gušt nas igrača i navijača".

Je li se u sezoni moglo više od ovog jednog naslova? "Teško smo mogli napraviti nešto bolje, možda ostaviti bolji dojam u nekim utakmicama Eurolige, u NLB-u je bila skoro savršena sezona, s prvim mjestom u regularnom dijelu, a znamo kako smo izgubili finale. Prvenstvo Hrvatske smo osvojili, možda se moglo doći do više euroligaških pobjeda, ali ima puno boljih ekipa od nas koje nisu napravile više, primjerice, Siena nas je dobila s preko 40 razlike, pa su prije nas bili otpisani u Topu 16".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2010. u 15:29
    Marko je ljudina!!! I ko igrač i ko čovjek!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2010. u 13:54
    Marku želim sve najbolje dalje u karijeri i da bude jedan od igrača koji će oživit košarku u Hr. @domba87 nije Anderson to izjavio, to piše na facebooku na stranici koju on ne vodi nego neki fan koji se zafrkava. Naši novinari su to prenijeli kao vijest. Potražite na facebooku tu stranicu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2010. u 11:54
    jedini sta je kralj u cigoni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2010. u 23:49
    tomas je kralj, ali daleko od čiste glave :) ali palac gore za čitavu ekipu, za 'gume od mamićevog bentleya' bi se mogla zadržati i puniti arenu na svakoj euro tekmi... šteta što je realnost drugačija...
    Obrisan korisnik
  • domba5710.06.2010. u 23:28
    sam je izjavio milijun puta da bi najradije ostao a kad se nema para, šteta uz malo novaca ova ekipa plus peras bi ostali na okupu i plus anderson koji je izjavio želju za povratkom ova ekipa bi mogla puno i u euroleague
    domba57