Košarka

Perasović: "Jednom u sto godina"

Tomislav Pacak • četvrtak, 10.06.2010.
Perasović: "Jednom u sto godina"
Foto: Davor Sajko

Rijetko ćete na košarkaškim parketima vidjeti emotivnijeg trenera od Velimira Perasovića, ali isto tako, malo koji će trener zadržati smirenost pred novinarima kao Peras, čak i nakon osvojenog naslova prvaka...

Perasović će i u trenucima kada je Cibona očigledno prelomila susret "poluditi" na svaku propuštenu rotaciju svog igrača u obrani, napucati bočicu s vodom i eksplicitno mu objasniti gdje je pogriješio, ali čini se da na tom parketu izgubi sve živce koje ima, s obzirom da na presice dolazi smiren i koncentriran.

O samoj utakmici nije se, jasno, imalo što puno pričati, Perasović smatra da je sve bilo riješeno i prije nego je počelo: "Sretni smo i zadovoljni što smo osvojili ovaj naslov, posebno nakon početnih 0-2 nakon kojih to i nije bilo izgledno. Mislim da su i igrači Zadra svjesni da su svoju šansu propustili u 4. utakmici, jer nije bilo šanse da mi još jednom kod kuće uđemo u utakmicu s nedovoljno koncentracije i energije."

Perasović je nije skrivao zadovoljstvo odrađenim ove sezone, sigurno mu je laknulo što je okončana s jednim trofejem, a ocijenio ju je uspješnijom nego lanjsku:

"Za mene je ovo bila bolja sezona od prošle. Igrali smo bolju, kvalitetniju košarku, afirmirali smo neke mlade igrače i u puno smo toga napredovali kao momčad."

Perasović se zahvalio svim igračima, kao i cijelom stručnom stožeru te svima koji su pomogli i savjetima, poput Mirka Novosela, posebno istaknuvši ulogu svog pomoćnika Tomislava Mijatovića koji prema Perasovićevim riječima, "sutra može preuzeti ulogu trenera Cibone".

Zvučalo je kao oproštajni govor, no Peras nije bio decidiran, štoviše, ostavio je svakom navijaču Cibone dovoljno nade da će ostati, ukoliko se jasno zadovolje osnovni uvjeti:

"Moj ugovor je završio, ali ja ne skrivam da sam zainteresiran za ostanak ako se klubu omogući nekakva normalna sezona. Ovo kako smo ove godine funkcioniralo, to je nemoguće, to je apsurd. Pazite, ja nisam dobio niti jednu plaću. Ovo je ujedno i apel svima da se riješi ta situacija."

Ne zbog njega, Perasović je pokazao da nije taj tip, već zbog institucije kakva je Cibona:

"Nisam ja u tomu bitan, ali klub mora funkcionirati. Ovako kako je sada - za iduću sezonu Cibona neće moći dovesti niti jednog igrača. Trenutno se ne zna apsolutno ništa. Dobra volja postoji, ali ja nisam vidio ništa više od toga."

Perasović je sve podsjetio da se ovakva momčad - borbena do krajnjih granica bez obzira na sve probleme - ne viđa često: "Ja bih rado ostao u Ciboni, ili općenito u hrvatskoj košarci, meni je ovdje lijepo. Ali ovo se događa jednom u 100 godina, da igrači rade, a ne dobivaju plaće, to možete zaboraviti da će se ponoviti."

Nema dvojbe da su u tomu njegove zasluge bile ogromne, i zato Cibonina uprava na prvo mjesto svih planova za novu sezonu mora staviti upravo Perasovića.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2010. u 11:24
    Banditiću pljuni malo love i u Zagrebački ponos Cibonu a ne u ono ruglo grada Maminjo united.Sa malo više love cibona bi bila prvak europe!(Partizan skoro)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2010. u 23:59
    ne bih se htio petljat u preraspodjelju novca unutar grada,ali jedno je sigurno:ovakve stvari kao sto se dogadaju ciboni ove godine su nedopustive! nesto treba mijenjat u sustavu financiranja.hvala bogu postoje ljudi koji se time trebaju bavit ili ipak ne?!
    Obrisan korisnik
  • kalixius10.06.2010. u 23:48
    Šta mislite koliko bi Cibona,a i drugi zagrebački klubovi bili uspješni da primaju samo 20% onoga što prima jedan Dinamo a pritom nema uspjeha? Pod hitno napraviti sastanak i napraviti pravilnu raspodjelu sredstava kojom će se ostalim klubovima omogućiti dobro funkcioniranje...Mislim kada bi uzeli... [više na forumu]
    kalixius
  • Obrisan korisnik10.06.2010. u 23:44
    danas iz unutarnjih redova cibone cuo da sljedece sezone slijedi masovno osipanje ekipe:peras,tomas,gordon,bogdanovic... a nema govora o povratku andersona. zalosno...
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack10.06.2010. u 23:33
    PERASA smatram već sad naših možda i najboljim trenerom,dokazal se ove sezone da se može sa svima nositi,Caja i Oly su se na edvite jade 2 puta provukli.....Za mene je ključno da Peras ostane,s njim vjerujem u odličnu sezonu makar Gordon i Tomas odlaze
    Captain Jack