Košarka

Stipčević: "Bili smo dostojan protivnik"

Ivor Krapac • četvrtak, 10.06.2010.
Stipčević: "Bili smo dostojan protivnik"
Foto: Kristijan Komarica

Šansa koju su propustili porazom u utorak na domaćem parketu bila je, pokazalo se, posljednja koju su umorni Zadrani imali u finalu prvenstva protiv Cibone. Uzimajući u obzir i da nisu imali ozlijeđenog Vladimera Boisu, slaviti u petoj dva dana kasnije bila je nemoguća misija...

Razočaranja je, jasno, bilo, ne može se izbjeći razočaranje kada se ispusti vodstvo od 2-0 u finalu, no kako je priznao Rok Stipčević, Cibona je ipak pokazala više i zaslužila pobjedu nad njegovom momčadi. Zadrani su iznenadili pobjedama u prve dvije utakmice, više od toga nije išlo.

"Igrali smo protiv Cibone koja je bila u finalu i u Kupu i u NLB ligi, stvarno su kvalitetna ekipa, dobro posložena i vođena, mislim da smo bili dostojan protivnik, dobro smo se borili i pokazali svoju snagu. Prvenstvo je bilo više nego zanimljivo, bili smo pravi suparnik Ciboni do samog kraja, odlučivalo je nekoliko lopti kako u Zagrebu, tako i općenito u prvenstvu i finalu".

Da je Vladimer Boisa bio zdrav, možda bi Zadrani prošli puno bolje, dodao je Stipčević: "Njegov je izostanak utjecao na igru, to se vidjelo već prije dva dana u Zadru kada je izašao. Radi se o iskusnom igraču koji razumije košarku, možda ne daje puno koševa, ali sustav igre je drugačiji bez njega".

S druge, slavljeničke strane, puno razloga za zadovoljstvo imao je Leon Radošević, koji je zaključio dobru sezonu sa 17 poena u posljednjoj utakmici finala: "Presretan sam što sam dobio ovakvu priliku ove sezone, na kraju je ispalo sve odlično, ne mogu se požaliti gotovo ni na što, jedino na dva izgubljena finala".

Koliko je bilo vjere u povratak nakon 0-2 u finalu? "Naravno da sam vjerovao, mi smo se dogovorili da ćemo izgubiti prve dvije utakmice pa se kasnije vratiti", našalio se Radošević, dodajući da nada ipak nije bila baš toliko velika: "Nisam imao takvu vjeru kao na početku finala, u sebi sam se nadao da će se dogoditi preokret, no da me netko pitao, rekao bih da će ići jako teško, praktički nemoguće".

Dalibor Bagarić slavio je svoj prvi naslov s Cibonom kao aktivni sudionik. "Zadnji put sam imao potres mozga, nisam bio u konkurenciji za nastup kada je Cibona bila prvak, dok sam sada bio u ekipi i čak i igrao", rekao je Bagi: "Radili smo i cijele sezone naporno trenirali da dođemo do ovog slavlja, a što se moje sezone tiče, trebam prvo prespavati jednu, možda i dvije noći i onda baciti pogled unatrag".

U planovima za sljedeću sezonu postoji i Cibona, iako je Bagariću istekao jednogodišnji ugovor: "Još ćemo vidjeti, polako... Novac? Nije sve u novcu".

Među onima koji bi mogli i dalje biti u Ciboni je i Vedran Vukušić, koji je šanse za to procijenio na 50-50: "Prvo moram proslaviti, pa se otrijezniti, pa ću vidjeti što dalje. Izgledi za ostanak postoje, ovdje sam proveo najbolje godine u svojoj karijeri, zašto ne bih ostao?"

Vuku je ovaj naslov bio slađi od lanjskog zbog toga što je prošle godine propustio završnicu sezone zbog ozljede leđa, a zasladilo ga je i okretanje 0-2: "Praktički su nas svi već otpisali, mislim da smo samo mi vjerovali da se možemo vratiti. Dokazali smo tijekom sezone da možemo igrati protiv njih, imali smo baš loš šut u prve dvije utakmice, kad smo podignuli samopouzdanje sve je išlo na naš mlin".

Kao i svi suigrači, i Vukušić je izdvojio pomoć navijača: "Ovo je sigurno bila najbolja atmosfera u sezoni, očekivao sam puno ljudi, ali nisam očekivao ovakvo navijanje, naš dio tribina nadglasao je Tornado".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!