Tenis

Nadal: "Sumnjao sam u sebe"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 07.06.2010.
Nadal: "Sumnjao sam u sebe"
Foto: EPA

Rafael Nadal ponovno je okrunjen za vladara zemlje na Roland Garrosu. Robin Söderling nije imao velike šanse u finalu, složio se i sam Španjolac...

Prvi španjolski reket, Rafael Nadal, ponio je titulu pobjednika Roland Garrosa nakon sigurnog slavlja protiv švedskog predstavnika Robina Söderling, koji se morao zadovoljiti sa samo deset gemova na svom kontu.

Robin Söderling: "Nikako nisam uspijevao ni započeti susret. Imao sam samo nekoliko prilika na početku, no Nadal je jednostavno bio predobar. Nisam ponovio svoju izvedbu iz polufinala, Nadal mi to nije dopustio. Čvrsto se branio i brzo napadao. Nekad su Šveđani imali brojne dobre tenisače, a čini se da sam ja sada jedini. Nadam se da sam barem potaknuo neku djecu da se počnu baviti tenisom".

Vezane vijesti

Španjolcu su po završetku meča potekle i suze. "Plakao sam od sreće i olakšanja. Sumnjao sam u sebe zbog ozljeda, nisam bio siguran hoću li moći opet dobro igrati", priznao je nakon osvajanja novog pariškog trofeja.

"Australian Open sam morao propustiti upravo zbog ozljede, a nije mi bilo lako provesti 11 mjeseci bez osvojenog turnira. Morao sam naporno raditi kako bih opet postao - ja", dodao je Rafael Nadal.

Osvrnuo se i na nastup Robina Söderlinga, za kojeg kaže da jednostavno nije imao sreće: "Nažalost po njega, odigrao sam najbolji susret ove godine".

"Dobro sam se kretao", zaključio je Rafael Nadal. Zanimljivo, Robin Söderling je i prošle godine poražen u finalu, ali od Nadalovog vječnog rivala, Švicarca Rogera Federera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2010. u 17:02
    Koliko će dugo Nadal moći igrati ovom silinim ? Mislim da će kod takvog načina igranja ozljede neminovno doći vrlo brzo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2010. u 13:07
    Ma to je car zemlje i točka.
    Obrisan korisnik