Vodeni sportovi

Prvacima vodstvo u seriji

Maja Giljanović • subota, 05.06.2010.
Prvacima vodstvo u seriji
Foto: Sandro Donda

Mladost je u prvu utakmicu finala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske ušla s neugodnom spoznajom da je od Juga izgubila 10 utakmica uzastopce, da je posljednji put jugaše dobila sredinom studenog prije dvije godine, a u Gružu zadnji put pobijedila u travnju 2008. godine. Poražavajuća statistika goste nije pokolebala, doveli su se u poziciju da u posljednjih osam minuta uđu s realnim izgledima za pobjedu, vodili su i 8:7 šest i pol minuta prije kraja, ali su na koncu posustali i izgubili 8:9.

JUG - MLADOST 9:8 (2:1, 2:4, 3:2, 2:1)

Dubrovnik, prva utakmica finala doigravanja
Suci: Stefano Riccitelli (Italija) i Stefano Pinato (Italija)

JUG: Vićan (8 obrana), Bušlje, Vranješ 1, Marković, I. Sukno 1, S. Sukno 2, Joković 1, Seman, Dobud 1, Drobac, Bošković 2, Obradović 1, Nižić, Šutalo. Trener: Elvis Fatović

MLADOST: Pavić 4, Buljubašić, Karač, Zubčić, Živković, Petković 3, Babić 1, Milaković, Martinić, Lončar, Letica, Muslim 3, Hinić 1, Brzica. Trener: Emil Nikolić

Igrač više: Jug 7/14, Mladost 3/9

Peterci: Jug 0/2, Mladost 2/2

Mladost je bolje otvorila utakmicu i povela golom Muslima iz peterca koji je na Hiniću skrivio Obradović, ali nakon što je Zubčić iz kontre pogodio prečku i prokockao šansu odvesti goste na +2 jugaši su preokrenuli preko Jokovića iz napada s igračem više (Milaković) i Ivana Sukna dvije minute prije kraja prve četvrtine.

Muslim je početkom druge četvrtine iskoristio još jedan peterac i izjednačio na 2:2, Sandro Sukno je realizirao napad s igračem više (Buljubašić) i vratio branitelje naslova u prednost (3:2), ali Muslim i Petković dalekometnim projektilima iz navlas identičnih sitacija - nečuvani na 10 metara - buše Vićana i okreću na 4:3.

Prognoza o velikom broju isključenja Talijana Riccitellija i Pinata se obistinila, Jug je u prvom poluvremenu igrača više propustio pet puta (3/8), Mladost dvaput (1/3). Jedni i drugi su u finišu prvog dijela poboljšali statistiku, Jug je golom Vranješa nakon isključenja Karača poravnao na 4:4, ali Mladost je na odmor otišla s +1 zahvaljujući golu Babića nakon isključenja Jokovića.

Jug je u nastavak krenuo odlučnije, Bošković je isključenje Milakovića pretvorio u 5:5, a na 6:5 je preokrenuo Obradović. Isključenje Dobuda Hinić je tri minute prije kraja treće četvrtine kaznio golom za izjednačenje na 6:6, ali egal je bio kratkog daha, 30 sekundi poslije isključen je Lončar i Pavića matira Dobud za novu prednost Juga.

Emil Nikolić nakon isljučenja Drobca zove time-out i smišlja dobitnu kombinaciju za izjednačenje Mladosti na 7:7 preciznim šutom Petkovića, Petković je strijelac i za 8:7 početkom četvrte četvrtine i Mladost dovodi u izvrsnu poziciju da protivno prognozama nakon okruglo 10 poraza od Juga uzastopce slavi usred Gruža.

Lončar je šest minuta prije kraja skrivio peterac i zaradio treću osobnu, Pavić brani Boškoviću penal, ali kapetan Juga se iskupljuje u sljedećem napadu i poravnava na 8:8. Mreže su sve do 1:50 minutu prije kraja mirovale i trenutka kad Sandro Sukno u napadu s igračem više (Petković) zabija za 9:8, Vićan čuva tankih +1 ispred Hinića, Mladost 40 sekundi prije kraja propušta napad s igračem više (ukupno samo 3/9) i u tom je času Sukno ključan i u obrani, pola minute prije posljednjeg zvižduka Talijana isplivava gotovo do struka i krade loptu za mirno privođenje utakmice kraju Juga.

Dubrovčani su Mladost pobijedili i 11. put uzastopce i pobjednički otvorili seriju. Druga utakmica finala igra se na kompleksu Mladosti na Savi u srijedu u 18 sati.

1. HVL - doigravanje

finale

Jug AO9:8Mladost
Mladost7:6Jug AO
Mladost14:12Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 23:59
    ma kakva mladost!!!
    Obrisan korisnik