Zimski sportovi

"Nije vrijeme za ravnanje računa"

Borna Rupnik • utorak, 16.03.2010.
"Nije vrijeme za ravnanje računa"
Foto: Davor Sajko

Medveščak je novim porazom od Red Bulla (1:5) došao na korak od ispadanja iz doigravanja. Austrijska momčad vodi 3-1 u pobjedama, a trener Ted Sator osvrnuo se i na burne završne minute...

Zagrebački Medvjedi nisu uspjeli u svojoj namjeri da drugom uzastopnom pobjedom poravnaju polufinalnu seriju na 2-2 te na novo gostovanje u Salzburg otputuju prepuni samopouzdanja. Red Bull je u Domu sportova još jednom demonstrirao učinkovitost te pogađao u najgorim mogućim trenucima za Medveščak.

S tim se slaže i trener Ted Sator: "Najteže nam je pao četvrti gol, koji smo primili početkom treće trećine. Ključ je, ipak, bio u uvodnom dijelu utakmice, u kojem smo pružili dobru igru, ali je Red Bullov vratar bio iznimno raspoložen".

"Želje nam nije nedostajalo, a važnu je ulogu odigrao i povratak Mike Siklenke u sastav Red Bulla. On je jako bitan kotačić njihove ekipe", dodao je strateg Medvjeda.

Pageov protest

Trener Red Bulla, Pierre Page, svoje je nezadovoljstvo ponašanjem igrača Medveščaka izrazio nedolaskom na konferenciju za medije. Zagrepčanima je poručio tek da se mogu sramiti svojih poteza.

Posljednje su minute obilježili nepotrebni prekršaji zagrebačke momčadi. "Ne želimo izgubiti teško stečeno poštovanje, dugo smo gradili ugled koji imamo. Nisu nam trebala ta isključenja, igrači moraju poštovati pravila", istaknuo je Ted Sator, koji se ne slaže s postupcima svojih hokejaša.

"Ovo nije vrijeme za ravnanje računa. I moram pohvaliti suce, koji su pet minuta prije kraja susreta prišli i jednoj i drugoj klupi te nas upozorili da treba paziti što se događa. Svaka im čast", završio je Sator.

Dojmove iz austrijskog tabora prenio je pomoćni trener Reijo Routsalainen: "Bili smo potpuno spremni za ovaj susret. Naučili smo lekciju iz prošle utakmice. Gledali smo snimke i vidjeli gdje smo sve griješili".

"Presudilo je to što nismo zarađivali brojna isključenja te kvalitetan način na koji smo igrali s igračem više ili manje. Obje su momčadi bile dobre i borbene, ali mi smo bili bolje pripremljeni", izjavio je Routsalainen.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!