Zimski sportovi

"Želimo ih opet u Zagrebu"

Borna Rupnik • utorak, 16.03.2010.
"Želimo ih opet u Zagrebu"
Foto: Davor Sajko

Usprkos odličnom početku, igrači Medveščaka nisu uspjeli reprizirati nedjelju i ponovno svladati Red Bull. Joel Prpić potražio je uzroke poraza i naglasio da predaje - nema...

Red Bull je još jednom rastužio dupkom punu Ledenu dvoranu Doma sportova (5:1) te je od finala udaljen samo jednu pobjedu. No, Joel Prpić, kao i njegovi suigrači, znaju da nije gotovo dok nije gotovo te se što prije pokušavaju okrenuti petoj utakmici.

Kenny MacAulay: "Bila je ovo teška bitka u kojoj nismo zadovoljni ishodom. Moramo odmah dignuti glavu i idemo po pobjedu u Salzburg kako bismo se vratili na novu utakmicu u Zagreb. U zadnjim minutama ponijele su nas emocije. I jedni i drugi su željni dokazivanja, moramo isprati gorak okus u ustima".

"Dogodilo mi se nekoliko puta u karijeri da je moja momčad vodila 3-1 u pobjedama, a potom izgubila sedmu utakmicu. Možda je sada vrijeme za bude obrnuto", izjavio je "lički div" po završetku utakmice.

Optimizma mu ne nedostaje: "Nećemo klonuti, nova je utakmica već za dva dana. Dobro igramo u gostima, ali nismo loši ni kod kuće. Pokušat ćemo zaigrati čvrsto i stvoriti im probleme. Želimo ih pobjedom prisiliti da još jednom dođu u Zagreb, pred naše sjajne navijače".

Prpić se prisjetio i sjajnog otvaranja dvoboja: "Bili smo potpuno dominantni u prvih šest minuta, ali njihov je čuvar mreže pružio vrlo dobru partiju. Tada im se posrećilo da su mogli pospremiti odbijanac u nebranjenu mrežu za 1:0, naša obrana tu nije mogla ništa".

Marko Lovrenčić: "Sigurno je da ih možemo pobijediti u Salzburgu. Tada bi bilo samo 3-2, a imali bismo još jednu utakmicu kod kuće, pa u slučaju pobjede i sedmu u gostima. Sve je još otvoreno".

"Mislim da u ovoj polufinalnoj seriji nismo imali previše sreće s odbijancima. A ponekad treba i malo sreće na vašoj strani", dodao je.

Ipak, ne vjeruje da je prvi pogodak Red Bulla bio prijelomni trenutak utakmice: "Ne mislim da je to značajno preokrenulo tijek susreta, nastavili smo se kvalitetno nositi s Red Bullom. Prekretnica je bila kada su nam zabili treći gol minutu prije kraja druge trećine".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!