Zimski sportovi

Gojanović: "Ne ide na silu"

Borna Rupnik • srijeda, 17.03.2010.
Gojanović: "Ne ide na silu"
Foto: Dejan Popek

Medveščakov predsjednik, Damir Gojanović, nije žalio za propuštenom prilikom. Red Bull je u utorak upisao i treću pobjedu (5:1), ali jedini je recept što prije se okrenuti budućnosti...

Damir Gojanović vrlo je zadovoljan uloženim trudom svojih hokejaša u četvrtoj polufinalnoj utakmici EBEL-a. Red Bull ponovno je napustio Ledenu dvoranu uzdignutih ruku, a ono što su Medvjedi propustili u Zagrebu, može se nadoknaditi u Austriji, vjeruje predsjednik kluba.

"Opet smo dali sve od sebe. Potpuno smo se otvorili u prvih nekoliko minuta, ali ništa nam nije ulazilo. Odnosno, njihov je golman sjajno branio", istaknuo je Gojanović.

"Zašto ne bismo u Salzburgu napravili novo čudo? Više se puta spomenulo kako su medvjedi najopasniji kada su ranjeni".

Osnovni problem bila je realizacija: "Možda nam je nedostajalo i malo sreće, ali nije to bila toliko velika razlika u igri. Dugo smo držali onih 1:2, ali jednostavno nismo mogli zabiti".

Ipak, nema smisla puno se osvrtati, smatra Gojanović, kada je novi izazov na rasporedu već u četvrtak: "To je tako, događa se. Ali nemamo što čekati, treba se odmah okrenuti budućnosti. Dečki su opet vidjeli da mogu igrati s tim Red Bullom. Nema straha, u Salzburg idemo pokušati napraviti novi preokret".

"Mi idemo čiste glave. Šanse su nam opet iste, oni su bolji na papiru, a po mom mišljenju na terenu nisu. Nema pritiska, neka moji idu uživati u hokeju. Ako pobijede - super, ako ne - lijepo ćemo se oprostiti. Iako ne želim još govoriti o kraju sezone", rezimirao je.

Prokomentirao je i nepotrebna isključenja svojih igrača u završnim minutama susreta: "Bilo je nervoze, probalo se i malo na silu, a to tako ne ide. Danas je Red Bullu sve polazilo za rukom, isto kao što je bio slučaj s nama u nedjelju. To je takav dan, posložile su im se i neke poluprilike".

Robert Kristan na golu nije uspio ponoviti briljantnu nedjeljnu predstavu, ali ne može mu se mnogo toga zamjeriti, kaže Gojanović: "Nema govora o tome da treba kriviti Roberta Kristana, kod trećeg gola nije ni vidio pak, tek možda četvrti može ići na njegovu dušu. No, to je samo jedan gol, da smo izgubili samo s jednim golom razlike moglo bi se razgovarati o tome".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!