Automoto

Dočekan i novi Red Bull

Borna Rupnik • srijeda, 10.02.2010.
Dočekan i novi Red Bull
Foto: EPA

Jedan od kandidata za oba naslova u Formuli 1, momčad Red Bulla, 2010. godinu odradit će u bolidu nazvanom RB6, koji je predstavljen u srijedu u španjolskom Jerezu...

Prošle je godine pobjedničko raspoloženje u Brawn GP-u kvario uglavnom Red Bull, koji je u središnjem dijelu sezone imao daleko najuvjerljiviji bolid. Stoga je Adrian Newey odlučio samo nadograditi prošlogodišnji model.

Rezultat je vrlo sličan bolidima Red Bullove konkurencije, iako je prednji dio ponovno izražen u obliku slova V. U Red Bullu se uzdaju i u ponešto drukčiji dizajn prednjeg krila.

U bolid prvi sjeda Australac Mark Webber, koji će obaviti premijerna testiranja, a potom će ga iskušati i Sebastian Vettel, mladi njemački vozač koji po nekim mišljenjima ove godine ravnopravno konkurira za naslov svjetskog prvaka.

"Ne zanima me jesam li favorit ili ne. Postavio sam svoje ovogodišnje ciljeve i znam što želim postići", izjavio je Vettel po predstavljanju bolida RB6.

"Najvažnije je to da je bolid na stazi", dodao je, nakon što je njegova momčad odlučila propustiti prvi krug testiranja kako bi se posvetila razvoju i dizajnu. "Radit ćemo na poboljšanju pouzdanosti i brzine. Kada vidimo kako bolid radi moći ćemo preciznije odrediti vlastita očekivanja", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1Video
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!