Automoto

Zvijezda Virgin Racinga

Borna Rupnik • srijeda, 03.02.2010.
Zvijezda Virgin Racinga

Virgin Racing prvi je među debitantskim momčadima izašao sa svojim bolidom u javnost. Timo Glock i Lucas di Grassi vozit će VR-01...

Nakon što je predstavljanja odradila većina velikih momčadi u Formuli 1, red je došao i na one manje. Među novim natjecateljima led je probio Virgin Racing, pokazavši kako izgleda njihov VR-01.

Pri prezentaciji istaknuto je da je cijeli bolid izrađen uz pomoć digitalnom tehnologijom, bez upotrebe aerodinamičkih tunela. "Ovaj bolid je zvijezda, a naš pothvat epska priča", rekao je glavni dizajner Nick Wirth.

"Uspjeh nećemo probati postići konvencionalnim metodama i ne iznenađuje nas što nam upućuju sumnjičave poglede. Potreba je postala majka inventivnosti", dodao je Wirth.

Prave mogućnosti ovog bolida vozačka će postava testirati u četvrtak i petak na stazi u Silverstoneu. Nijemac Timo Glock i Brazilac Lucas di Grassi pouzdat će se u Cosworthov motor, koji će koristiti sve nove momčadi, ali i Williams.

"Samo je stvaranje nove momčadi već veliki uspjeh, ali ovaj bolid zaslužuje sva svjetla reflektora", dodao je vlasnik Richard Branson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1Video
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!