Automoto

Sauber u stopu prati Massu

Borna Rupnik • srijeda, 03.02.2010.
Sauber u stopu prati Massu
Foto: EPA

I drugi dan testiranja u Valenciji pripao je Felipeu Massi. Ferrarijev Brazilac bio je najaktivniji i najbrži na stazi, a još je jedan dobar rezultat ubilježila momčad Petera Saubera...

Nakon najboljeg vremena prvog dana španjolskih testiranja, Felipe Massa ostavio je i u utorak svoje pratitelje na barem četiri destinke zaostatka. Najbrži je krug odvozio u prvih sat vremena, a potom se je odradio još velik dio posla - napravio je ukupno 124 kruga.

Slijedio ga je Japanac Kamui Kobayashi u BMW Sauberu, koji je ponovio rezultat Pedra de la Rose i dao naslutiti da Peter Sauber ima neke adute u rukavu.

Vezane vijesti

"Bio je bez sumnje dobar dan. Nismo iskusili probleme i napravili smo veliku kilometražu. Čini se da su svi preko zime marljivo radili i hvala im na tome - osjećaj u novom bolidu je izvrstan", rekao je Kobayashi po završetku dana.

Prvo testiranje obavio je i bivši svjetski prvak Lewis Hamilton u novom McLarenu, ostvarivši dvije desetinke sporije vrijeme od Kobayashija. Michaela Schumachera u Mercedesu zamijenio je momčadski kolega Nico Rosberg, koji je za Massom zaostao nešto više od sekunde.

Na stazu su izlazili i Robert Kubica u Renaultu, Rubens Barrichello u Williamsu te Sebastien Buemi u Toro Rossu, a posljednjeg dana svoje će bolide testirati čak trojica svjetskih prvaka: Schumacher, Jenson Button i Fernando Alonso.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!