Rukomet

Vori: "Srebro zlatnoga sjaja"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • nedjelja, 31.01.2010.
Vori: "Srebro zlatnoga sjaja"
Foto: Davor Sajko

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori nakon poraza od Francuske realno je opisao nastup na Europskom prvenstvu i naglasio kako je pred ovim igračima lijepa budućnost...

Nije lijepo izgubiti u finalu, no Igor Vori naglašava kako ovo srebro treba slaviti: "Sigurno smo tužni jer smo izgubili u finalu, ali trebamo dignuti glave i dobro proslaviti ovo srebro jer ovo je srebro zlatnoga sjaja. Svi znamo s kakvim smo problemima došli ovdje, s pomlađenom ekipom i da nam je netko prije turnira ponudio srebro - objeručke bi ga svi prihvatili." Unatoč problemima i mladosti naši su igrači dali sve od sebe kako bi kući nosili zlatnu medalju: "Naravno, pokušali smo doći do zlata, imali smo šansu jer smo igrali odlično prvo poluvrijeme, no nismo iskoristili priliku, a iskreno moram reći da smo se možda i prepali. Oni su to osjetili, vratili se u egal, potom odigrali fantastičnu obranu uz Omeyera koji je odlično branio, otišli na nekoliko golova razlike i nismo ih više stigli."

Hrvatska se ne mora brinuti za budućnost rukometne reprezentacije: "Imamo ovdje pet igrača ispod 22-23 godine i pred nama je svjetla budućnost; koja to reprezentacija ima? Čestitam suigračima, trenerima, doktorima i svima koji su bili s nama ovih 30-tak dana jer nije bilo lako, ali na koncu se za medalju isplatilo."

Dojam je bio kako su Francuzi bili zreli za poraz: "Pa mislim da nesu, ali sami smo ih vratili u igru, ponudili smo im se i oni su to znali iskoristiti. Imali smo tri razlike, zabili su nam osam golova u 25 minuta što znači da smo igrali strašnu obranu i onda nas u dvije minute stisnu, damo im polukontru, a to je samoubojstvo jer su Narcisse i Karabatić fantastični u toj brzoj tranziciji i ne možeš im ništa osim "ubiti" ga i dobiti isključenje. Vratili su se, napravili višak koji nismo mogli stići i to je to", završio je kapetan.

Kao i Vori, Drago Vuković smatra kako smo odigrali sjajnih prvih 30 minuta: "Šteta, prvo poluvrijeme smo trebali voditi barem tri-četiri razlike, a otišli smo na odmor s neriješenim rezultatom. Na početku nastavka smo imali crnu rupu koja je trajala deset minuta, oni su otišli na nekoliko golova razlike, a mi smo stalno govorili kako ima vremena da ih stignemo, no - nije bilo."

Srebro je veliki uspjeh, no Vuković je tužan što s prvenstva odlazimo porazom: "Potpisao bih broncu prije prvenstva jer se onda oprostiš s pobjedom. Vidite kako se Islanđani vesele danas, a iza nas su, no to je tako. Bili smo i mi četvrti i znam da je to ipak najgore; ovo je ipak bolje, a naravno da bi zlato bilo neopisivo ljepše. Mislio sam da ih imamo, imao sam osjećaj da možemo dobiti, ali oni su jednostavno bolji od nas i zasluženo su slavili."

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.02.2010. u 11:50
    sloabo samo izvalcimo se na oprvdanja ...kao dosli smo bez imperativa a zapravo nismo jer imamo sve sirinu visinu i iskustvo..koji je to nas mladi igrac na ep bio bez iskustva jednio strlek al on je vec 2 g tu i igra jake tekme...jedino kaj je nas problem to je lino cervar ....alilovic strlek cupic... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2010. u 23:49
    izgubili smo. utakmicu. danas. ali sutra, ne vjerujem. danas nisam bio tako tužan kao nakon finala u Zagrebu prošle godine. prije utakmice sam se nadao pobijedi, ali dobro je. imamo srebro. i još nešto, ono najvažnije imamo budučnost, imamo tim, pravu ekipu. PRVAKE. OLIMPIJSKE.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.01.2010. u 21:03
    svaka cast nasima, srebro je odlicno, ali zna li iko neku drugu frazu osim "srebro zlatnog sjaja", dize mi se zeludac kad to cujen
    Obrisan korisnik