Rukomet

Hrvatski rukometaši glatko poraženi na otvaranju turnira u Norveškoj

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.05.2024.
Hrvatski rukometaši glatko poraženi na otvaranju turnira u Norveškoj

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u reprezentativnom tjednu boravi u Norveškoj gdje nastupa na jakom turniru koji je otvorila susretom protiv domaćina. Norvežani su bili uspješniji i slavili su s 32:26...

Dagur Sigurdsson upisao je prvi poraz na klupi hrvatske reprezentacije. Na turniru u Norveškoj Hrvatska je startala protiv domaćina i upisala poraz 32:26. Zvuči uvjerljivo, tako je i bilo, nije to bilo najbolje izdanje Hrvatske.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kao što je i najavio, Sigurdsson je odlučio isprobati neke stvari, ovo je idealna prilika za takvo što. Tako je dao konkretniju minutažu primjerice Filipu Vistoropu i Franu Mileti dok su primjerice Luka Cindrić i Igor Karačić ostali na tribinama.

Susret je počeo vrlo izjednačeno i prvi put jedna reprezentacija je došla do dva gola prednosti u 12. minuti kada je Domagoj Duvnjak pogodio za vodstvo Hrvatske 7:5.

Sredinom prvog dijela Norveška je ipak napravila preokret i preuzela kontrolu nad rezultatom, serijom 6:1 povela je 11:8 što je natjeralo Sigurdssona na minutu odmora.

Uspio je zaustaviti nalet Norvežana i na odmor se otišlo sa 16:14.

Hrvatska je u drugo poluvrijeme ušla napadački dosta loše i Norveška se tu odvojila. Otišla je vrlo lako na plus šest i mirno je kontrolirala rezultat te vrlo lako slavila.

Najefikasniji kod Hrvatske bili su Ivan Martinović s osam golova i Luka Lovre Klarica s pet golova. Kod Norveške Alexander Blonz postigao je čak 11 golova, a Kristian Björnsen dodao je sedam golova.

Prijateljske utakmice:
Norveška - Hrvatska 32:26

FOTO: Svein Andre Svendsen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!