Tenis

Čilić nastavlja niz

Branimir Korać • petak, 22.01.2010.
Čilić nastavlja niz
Foto: EPA

Odličan početak sezone za Marina Čilića nastavlja se i u Melbourneu. Naš prvi tenisač plasirao se u četvrto kolo Australian Opena pobjedom u trećem kolu protiv Stanislasa Wawrinke...

Do ove godine nikada Marin Čilić nije uspio svladati Stanislasa Wawrinku. Igrali su međusobno čak četiri puta, ali Švicarac je svaki put bio bolji. Onda je došao Chennai na startu 2010. godine i Marin je u finalu odigrao jako dobro i prekinuo taj crni niz.

Treće kolo Australian Opena donijelo mu je istog protivnika, a nastavio je u indijskom ritmu. Naš tenisač slavio je s 4:6, 6:4, 6:3, 6:3 i prošao u četvrto kolo Australian Opena.

U prvom setu sve do sredine seta nije bilo većih uzbuđenja, a onda su krenuli lagani problemi za obojicu na servisu. Čilić je na kraju bio taj koji nije izdržao pritisak i kod 5:4 Wawrinka je došao do 15:40 te uzeo našem igraču servis.

Marin je brzo stabilizirao igru nakon izgubljenog prvog seta i u drugom setu to je izgledalo puno bolje. Uspio je stići do breaka, Wawrinka je odmah vratio servis, ali kod 4:4 Čilić još jednom radi break i dolazi do servisa za set uz bučnu podršku navijača s tribina.

Na servisu za set naš tenisač nije izgubio niti poen, samo jednom nije ubacio prvi servis te je poravnao na 1-1 u setovima. U drugom setu Čilić je bio bolji i znao je iskoristiti pad postotka ubačaja prvog servisa Švicarca, kaznio je to u dva navrata te zasluženo uzeo set.

Početak trećeg seta bio je onakav kakav je Čilić i želio. Wawrinka je nastavio s problemima na svojem početnom udarcu i Marin je odmah oduzeo servis te poveo s 1:0. U nastavku seta bez problema je održavao prednost vrlo dobrom igrom da bi u završnici kod 5:3 još jednom stigao do 15:40 i realizirao odmah prvu set loptu za 6:3.

Na samom startu četvrtog seta pojavila se prilika za Čilića, došao je do break lopte, ali nakon toga je Wawrinka odigrao jako dobro i poravnao na 1:1. Švicarac se također pokrenuo u igri na reternu i kod 2:2 dobro je pritisnuo Marina. Stigao je do 0:30, ali Marin se izvukao iz problema.

Trenutak koji je posve odveo meč na Čilićevu stranu dogodio se u šestom gemu četvrtog seta. Marin je stigao do 30:40, Wawrinka nije ubacio drugi servis, a onda je i poslao lagani forhend van terena i Čilić je stigao do ogromnih 4:2 kod 2-1 u setovima.

Odmah je Wawrinka pokušao uzvratiti, bilo je opasno kod 40:40 kada je jedan lob pao na liniju, ali suci su presudili kako je loptica bila vani i Čilić uzima gem za 5:2. Na servisu Wawrinke stigao je do meč lopte, imao posve otvoren teren na forhendu, ali nije bio precizan i prva prilika je propuštena. Imao je Marin još jednu meč loptu u tom gemu, ali na njoj i nije imao neke velike šanse poslije prvog servisa Švicarca.

Na servisu za meč naš tenisač nije pokazao veliku nervozu, bio je smiren i ubojit te je uzeo gem bez većih problema za veliko slavlje i drugu uzastopnu pobjedu protiv vrlo dobrog Švicarca.

Posve zaslužena pobjeda Čilića koji je izuzev u prvom setu bio značajno bolji.U četvrtom kolu očekuje nas prava poslastica, dvoboj Čilić - Del Potro u kojem naš tenisač nikako nije bez šansi.

Australian Open, treće kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 14) - Stanislas Wawrinka (Švicarska, 19) 4:6, 6:4, 6:3, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios22.01.2010. u 13:49
    Molim osvetu Delpotru i korak dalje, u polufinale...
    rios
  • Obrisan korisnik22.01.2010. u 13:32
    Marine samo naprijed, mislim da je vrijeme da skines DelPotra,uz tebe smo, samo hrabro!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2010. u 13:21
    To, dvojica među 16, mogla bi biti dobra godina...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2010. u 13:07
    svaka čast marine, samotako nastavi, mislim da je ovo tvoja godina
    Obrisan korisnik
  • domba5722.01.2010. u 13:04
    bravo marine, sad nastavi di si stao na us openu protiv del potra kod 1-0 u setovima i 2-0 u 2. :) takvu igru želimo
    domba57