Tenis

Ajli otvoren put u polufinale

Maja Giljanović • petak, 22.01.2010.
Ajli otvoren put u polufinale

Ajla Tomljanović je protiv Srpkinje Mirčić pobijedila i jubilarni 10. put uzastopce i izborila četvrtfinale 25.000 $ vrijednog Challengera u Lutzu, a Mirjanu Lučić je u osmini finala u dva seta izbacila Amerikanka McHale.

Ajla Tomljanović je nakon trijumfa u Plantationu - 25-ica na Floridi prošlog tjedna Ajlin je prvi trofej na seniorskoj sceni - potpuna enigma i za protivnice u Lutzu.

16-godišnjakinja nakon 7:6, 6:2 protiv Francuskinje Aurelie Vedy u prvom kolu set nije izgubila ni u osmini finala protiv Teodore Mirčić. 484. na svijetu Srpkinja koja je na startu izbacila drugu nositeljicu Angelu Haynes protiv Zagrepčanke je kakav-takav otpor pružila u prvom setu, ali nakon što ga je izgubila 4:6 u drugom je setu osvojila još samo dva gema.

10. je ovo pobjeda Tomljanović uzastopce nakon što je u Plantationu osvojila titulu iz kvalifikacija, a ukupno je 302. igračica svijeta izgubila samo tri seta (Haynes u osmini finala, Ahsha Rolle u četvrtfinalu i Mariana Duque-Marino u polufinalu prošlog tjedna).

Sljedeća protivnica Ajli je prošlotjedna joj partnerica u paru Jamie Hampton (izgubile su u Plantationu u prvom kolu). 20-godišnja Amerikanka je priredila najveću senzaciju osmine finala i iz turnira izbacila bivšu 32. igračicu svijeta Bjeloruskinju Olgu Pučkovu (6:1, 6:0), 726. je na svijetu i kvalifikantica, a ovo im je prvi put da igraju jedna protiv druge.

Mirjana Lučić je prije 12 godina u ovo doba osvajala Australian Open u paru s Martinom Hingis, a danas je 27-godišnjakinja poklekla u osmini finala 25.000 $ vrijednog Challengera.

Mikicu (259.) je Christina McHale (230.) pobijedila prošli tjedan 6:3, 6:0, a ni ovog puta nije izgubila nego gem više (6:0, 6:4).

Lutz, osmina finala:
TOMLJANOVIĆ (Hrvatska) - Mirčić (Srbija, wc) 6:4, 6:2, LUČIĆ (Hrvatska) - McHale (SAD) 0:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!