Rukomet

"Nikada nećete saznati tajne iz svlačionice"

Antonija Pavlić • srijeda, 20.01.2010.
"Nikada nećete saznati tajne iz svlačionice"
Foto: EPA

Zvonimir Noka Serdarušić bio je presretan povratkom svoje momčadi iz zaostatka od šest zgoditaka, te konačnom pobjedom od dva razlike nad Švedskom u prvom krugu EP-a u Austriji. Slovenija je bila potpuno izgubljena u prvom poluvremenu, no u narednih 30 minuta bila je gotovo nadmoćna i u mrežu Dana Beutlera pospremila čak 20 lopti...

Malo je tko vjerovao da će izabrana vrsta Slovenije pobijediti Švedsku i Europsko prvenstvo otvoriti s upisanim bodovima - posebice nakon furioznog starta koji je prezentirala momčad Ola Lindgrena. No, u drugom poluvremenu u mreži Dana Beutlera odsjedala je lopta za loptom, na koncu njih 20, što je rezultat poptuno preokrenulo u korist Slovenaca - 27:25.

"Naravno da smo razočarani. Prikazali smo odličnu igru u prvom poluvremenu, no nakon odmora smo prestali pritiskati i biti agresivni, Slovenija je počela postizati lake pogotke, a mi nismo imali ideju kako poentirati", analizirao je Ola Lindgren.

Vezane vijesti

"Teško je izgubiti na ovakav način. Vodili smo cijelu utakmicu i samo nekoliko minuta prije kraja imali pozitivan rezultat. Jedini krivci za poraz smo mi sami. Previše smo solirali", misli Oskar Karlén.

Noka Serdarušić likovao je zbog pobjede, svjestan kako je prvi veliki cilj - ostvaren: "Slovenski novinari su mi na pripremnim turnirima u Linzu i Danskoj spočitavali katastrofalnu igru obrane, no ona je danas bila prilično stabilna. Tražili smo se u napadu, a upravo smo pogreškama u tom segmentu igre u prvom poluvremenu omogućili Šveđanima da stignu do osjetnije prednosti."

"U nastavku smo se pribrali, bolje zaigrali u napadu i prislili suparnika na pogreške. Prvi cilj smo ispunili, sada s optimizmom gledamo prema Njemačkoj."

Slovenske novinare zanimalo je što se događalo u svlačionici na poluvremenu, pri zaostatku od čak šest zgoditaka? "Nikada nećete saznati kako se situacija na poluvremenu odvijala, što se zbivalo između stožera i igrača u svlačionici. To sam rekao već desetak puta", kategoričan je bio hrvatski trener.

Jedan od najraspoloženijih u slovenskoj momčadi, koji je povukao igru u drugom poluvremenu, bio je Vid Katvičnik: "Prvih dvadeset minuta se nismo držali dogovora, no zato smo u nastavku anulirali pogreške i igrali s vjerom u pobjedu."

Švedski reprezentativac Dalibor Doder nikako se nije mogao pomiriti s gubitkom bodova. "Imali smo pobjedu u džepu, a potom sve prosuli u nastavku. Ne znam što se dogodilo, teško mi je bilo što pojasniti. Slovenci su imali i malo sreće, Škof je obranio nekoliko naših pokušaja, a mi niti u zadnjem napadu, s igračem više, nismo uspjeli poentirati."

Na vratima je odličan bio Dan Beutler, no niti on nije mogao vući momčad pored ogromne neefikasnosti napada u drugom dijelu. "Na veoma tužan način izgubili smo prvu utakmicu prvenstva. Prikazali smo odlično prvo i očajno drugo poluvrijeme i sada nam preostaje samo da se fokusiramo na susret protiv Poljske i pokušamo ispraviti štetu."

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuro 2010
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!