Rukomet

Španjolci i Mađari za polufinale

Željko Kubatka • srijeda, 20.01.2010.
Španjolci i Mađari za polufinale
Foto: Bruno Karadža

Već prvog dana natjecanja u skupini D Mađari su pripremili veliko iznenađenje osvajanjem boda protiv Francuza. Na krilima osvojenog boda Mađarska će biti težak protivnik Španjolcima koji će nastupati sa samo jednim vratarom jer je za Arpada Šterbika završilo prvenstvo nakon samo četiri odigrane minute. Sve osim čiste pobjede Francuza protiv Češke bila bi velika senzacija drugog dan Eura u skupini D...

Skupina D, Češka – Francuska
srijeda, 20. siječnja; 18:15

Najveći favorit za osvajanje europskog zlata Francuska nije dobro započela prvenstvo. Osvojeni bod, u već izgubljenoj utakmici, sigurno je Claudea Onestu i njegove rukometaše spustio na zemlju. Onesta je bio vrlo realan u izjavi poslije utakmice sa Mađarima: "Bila je to jako teška utakmica i rezultat je pravo čudo za nas. Čestitim mađarskom timu na odličnoj predstavi. Zaslužili su pobjedu."

Ulogu favorita će morati dokazati u utakmicama s Češkom i Španjolskom. Francuski golmani Omeyer i Karboue imaju šansu u susretu s Česima popraviti sliku. Šest obrana u šezdeset minuta utakmice je glavni razlog osvajanju samo boda protiv Mađarske.

Češka reprezentacija je ostavila blijed dojam u prvoj utakmici. Samo prvih dvadeset minuta je bilo zadovoljavajuće. Poslije toga Španjolci su zaustavili glavne igrače na što Česi nisu pronašli odgovor. Jicha, Filip i Kubes su (pre)malo za pobijediti ozbiljnog suparnika kao što su uzdrmani Francuzi, pa se pobjeda češke družine čini kao nemoguća misija.

Skupina D, Mađarska – Španjolska
srijeda, 20. siječnja; 20:15

Španjolci su zadovoljni startom na Euru što i izjava trenera Valera Rivere govori: "Zadovoljni smo igrom i rezultatom naših rukometaša. Želim čestitati svojim igračima na dobrom radu tijekom cijele godine". Riveri ostaje pripremiti rukometaše za važnu utakmicu s Mađarskom. Osvoje li dva boda mogli bi do polufinala. Biti će to teško bez Arpada Šterbika s čijim je obranama španjolski izbornik sigurno računao. Na njegovo mjesto dolazi golman Valladolida Jose Manuel Sierra ali tek u drugom krugu prvenstva kako nalažu pravila EHF-a.

Jedan od boljih u španjolskoj reprezentaciji Victor Thomas o utakmici sa Mađarima kaže: "Moramo pobijediti Mađarsku. Mađarska reprezentacija je jaka ekipa koja igra dobro uz podršku svojih navijača. Bit će vrlo teško, ali to povećava značaj pobjede protiv Češke."

Mađari su bili jedino pravo iznenađenje prvog dana Eura iako su bili na putu napraviti još veće. Za pet minuta propustiti prednost od četiri gola je teško zaboraviti i ne žaliti. Bit će to glavni zadatak mađarskog izbornika Istvana Csoknyaia, kako osvježiti svoje igrače nakon teške borbe s Francuzima. Čeka nas još jedan uzbudljiv dvoboj u Wiener Neustadtu.

Euro 2010. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Češka20:21Francuska
Mađarska25:34Španjolska
1Španjolska 395:74+215
2Francuska 374:73+14
3Češka 378:84-62
4Mađarska 380:96-161

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuro 2010
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.01.2010. u 15:21
    Jer jedino pobjedom i prenošenjem bodova iz ove utakmice španjolci ili mađari mogu računati na borbu za prva dva mjesta u skupini 2.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2010. u 10:23
    kako za polufinale?!?
    Obrisan korisnik