Rukomet

"Moramo ostati koncentrirani"

Goran Markuš • utorak, 19.01.2010.
"Moramo ostati koncentrirani"
Foto: Davor Sajko

Očekivano, nakon susreta Lino Červar nije mogao pronaći dovoljno riječi hvale za svoju momčad, no istovremeno upozorava kako je izuzetno važno što prije razbistriti glave i potpuno se pripremiti za nadolazeći ogled s Ukrajincima...

Nakon Mirka Alilovića ispred HTV-ovih mikrofona stao je i izbornik naše reprezentacije, Lino Červar: "Najprije bih pohvalio i zahvalio se igračima koji su se danas uistinu herojski borili. Svi znaju kakvi su nas problemi zadesili u posljednje vrijeme i moram priznati da niti meni uoči ovog susreta nije bilo lako. Međutim, bilo je važno da se ne predamo, da ne odustanemo i to je danas presudilo."

Lino se ukratko osvrnuo i na neočekivan učinak nekolicine igrača predvođenih sjajnim Dragom Vukovićem: "Mijenjali smo puno obrana i tražili smo najbolju sedmorku. Neki su danas uistinu odigrali maestralno i ne bih poimence nikog prozivao. Mislim da im svima danas jednostavno moramo skinuti kapu na odlično odrađenom poslu."

Kao što se i očekivalo Červar je napomenuo kako mjesta za slavlje još uvijek nema: "Nama je bilo vrlo važno pobijediti u ovom susretu, no ne smijemo nikoga podcijeniti i u obje naredne utakmice moramo dati maksimum kako bi sa što više bodova otišli u drugi krug natjecanja."

Ispred HTV-ovog mikrofona našla se i mlada nada naše reprezentacije, Manuel Štrlek: "Prvo bih se zahvalio svim navijačima koji su nam u ključnim trenucima pomogli da izvučemo apsolutni maksimum iz sebe i ovim putem ih sve pozivam i na nadolazeće susrete naše reprezentacije."

Štrlek se ukratko osvrnuo i na izuzetno tijesan susret u kojem su Hrvati tek u samoj završnici osigurali veliko slavlje: "Zna se da je prva utakmica uvijek najteža. Jednostavno neke lopte koje bi inače ušle ne uđu, no to je sad iza nas i ne sumnjam da će već protiv Ukrajine biti puno lakše."

Hrvatskoj javnosti nakratko se obratio i Frank Loke: "Znali smo da će biti tijesno i na našu žalost Hrvati su se danas pokazali boljom ekipom. Za nas računica je sad vrlo jednostavna. Naime, želimo li na ovom prvenstvu ostvariti bilo kakav zapaženiji rezultat moramo slaviti u oba nadolazeća ogleda."

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!