Zimski sportovi

"Na razini doigravanja"

Borna Rupnik • nedjelja, 17.01.2010.
"Na razini doigravanja"
Foto: Davor Sajko

Medveščakov trener Ted Sator bio je iznimno zadovoljan činjenicom da su njegovi igrači izdržali nemilosrdan ritam utakmice s Linzom, a po prvi je put s Medvjedima iskusio dva doživljaja...

Ted Sator vrlo je korektan poslije utakmica i redovito upućuje čestitke svojim protivnicima, a Linz ih je u nedjelju u Ledenoj dvorani itekako zaslužio. Medveščak je drugi bod nakon teške borbe tijekom 65 minuta osvojio tek nakon raspucavanja.

"Ovoga puta Linzu moram posebno čestitati, mogli smo vidjeti jednu odličnu utakmicu. Igralo se u jako visokom ritmu i mogu reći da je to bilo na razini doigravanja", izjavio je Sator.

"Vidjelo se što obje momčadi mogu i znaju", dodao je. Kako pobjednika nije bilo ni nakon produžetka, moralo se pristupiti raspucavanju za drugi bod. "Tu je igračima već bilo lakše. I jedni i drugi su znali da imaju barem bod u džepu, a posebno moram pohvaliti obojicu vratara", prokomentirao je strateg zagrebačkih Medvjeda.

"Bila je to prva takva situacija za mene na klupi Medveščaka. Igrači su mi i sami pomogli u izboru pucača i odredili smo šestoricu za koje smo mislili da će najbolje obaviti posao", nastavio je Sator.

Osim prvog raspucavanja, Sator je po prvi put u Zagreb donio četiri uzastopne pobjede: "Velika je stvar kada jedna nova momčad u ligi dođe do takvog niza".

S obzirom da je Medveščak sada jednom i pol nogom u doigravanju, počelo se razmišljati o tome koji bi mu suparnik najviše odgovarao. Ted Sator odbacuje bilo kakve kalkulacije: "Nema govora o biranju protivnika, mi ćemo pokušati pobijediti u svakoj sljedećoj utakmici".

"Nećemo se ni opustiti kada osiguramo plasman u doigravanje. Momčad ima vrlo dobar karakter, a hokej je ionako igra koja vas uči skromnosti. Ne prepuštamo se euforiji kada postižemo dobre rezultate", zaključio je.

Trener Black Wingsa iz Linza, Kim Collins, najzadovoljniji je bio predstavom svojih igrača u prvoj trećini: "Znali smo da nas čeka teška utakmica. Medveščak igra u dobroj formi, a mi smo najbolji hokej pokazali u prvoj trećini".

"Pri kraju tog dijela imali smo i malo nesreće s igračem manje, ali Medveščak je potom podignuo razinu svoje igre. Sve u svemu, susret je bio sjajan i potpuno neizvjestan. Kazneni udarci su lutrija - sretan sam što smo osvojili bod, iako nam je i drugi bio nadohvat ruke", rekao je Collins.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!