Zimski sportovi

"Nećemo stati na ovome"

Mislav Sajko • nedjelja, 17.01.2010.
"Nećemo stati na ovome"
Foto: Davor Sajko

Nesavladiv je bio Robert Kristan u odlučujućim trenucima i svojim fenomenalnim obrana jedan je od najzaslužnijih za još jednu pobjedu Medveščaka...

Kristan nije ni ovaj puta sebe stavljao u prvi plan: “To je jedna lutrija. U ovoj lutriji smo mi imali malo više sreće. Mislim da nam je ovo bila druga utakmica gdje smo na takav način dobili utakmicu, ne znam što bih rekao na ovo. Važno je da smo pobijedili i odnijeli dva boda. Kada dođe playoff svaka utakmica će ovako izgledati."

Ljubimac zagrebačkih navijača nije zaboravio na svoje suigrače: "Svaka čast dečkima u obrani, bili su na vrhunskoj razini. Gubili smo 2:0, da bi se nakon tog početnog šoka pribrali i vratili u igru. U lutriji kaznenih udaraca smo bili spretniji i pobijedili".

Nije izostalo pitanje o posebnom treningu kaznenih udaraca: "Što se tiče ovakvih kaznenih udaraca, na svakom treningu vježbam po 20 do 30 ispucavanja. Svi ti igrači dobro pucaju, ali je to lutrija i nikad se ne zna".

Oboren je ovogodišnji rekord po pobjedama u nizu: " Napokon smo oborili svoj klupski rekord u ligi što se tiče pobjeda, nanizali smo ih četiri i nećemo samo stati na tome, nego ćemo i dalje bilježiti dobre igre i vidjeti što i kako dalje."

Uz poularnog Lyxa pred novinare je stao i "domaći" dečko Miroslav Brumerčik. I on kao i Kristan nije propustio osvrnuti se na četvrtu pobjedu u nizu. "Ovo je izvrsna pobjeda. Rekli smo si prije početka utakmice da možemo pobijediti četvrtu zaredom i oboriti klupski rekord. Borili smo se većinu utakmice, dogurali do produžetaka i kako nismo u produžecima zabili, išli smo na lutriju kaznenih udaraca. Zbog našeg fenomenalnog golmana mi smo se dobro držali i pobijedili." Nije stao Brumerčik u hvalospjevima o svojem suigraču: "I nije Kristanu to sad trenutna forma, nego on brani već tako dugo i odličan je vratar."

Današnji protivnik ga nije iznenadio: "Od Linza smo očekivali dobar, brz i jednostavan hokej i po tome smo se pripremali kao i za svaku drugu utakmicu. Sad nam slijede tri teška gostovanja u kojima mi moramo nametnuti svoju igru i svoj hokej i tako će doći rezultati. Nakon tih gostovanja dolazimo na Šalatu (winter classic), dečki su jako uzbuđeni i jedva čekaju te utakmice. Bit će to nešto novo za publiku i igrače i nadamo se tamo novim pobjedama."

Šalata je rasprodana u samo nekoliko sati, a Medvjedi svojim navijačima priređuju sve više i više veselja. Doigravanje je sve bliže...

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!