Automoto

Kubica ostaje u Renaultu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.01.2010.
Kubica ostaje u Renaultu
Foto: Hasan Bratic

Poljak Robert Kubica odlučio je ostati u Renaultu unatoč tome što je momčad prodana novom vlasniku. Ovaj odlični vozač imao je klauzulu u ugovoru prema kojoj može napustiti Renault ukoliko dođe do značajnih vlasničkih promjena, ali nije ju iskoristio...

U Renaultu mogu odahnuti, Robert Kubica odlučio je ostati u momčadi sljedeće sezone. Kubičin ostanak bio je pod znakom upitnika nakon što je momčad preuzela sa 75 posto paketa dionica luksemburška investicijska tvrtka Genii Capital.

"Ostajemo na pravom putu, nije bilo biti sumnje kako će Robert napustiti momčad. Nakon vlasničkih promjena tražili smo izjašnjavanje o situaciji. Naravno, bilo nam je važno saznati tko je odgovoran u momčadi, koliki će biti budžet i kakav ćemo bolid dobiti", rekao je menadžer Roberta Kubice Daniel Morelli.

Isto tako, Morelli je opovrgnuo kako je Kubica promjenu vlasnika pokušao iskoristiti za povećavanje ugovora.

"To su potpune neistine, nije nas uopće zanimala plaća. Nije nam u interesu da mi imamo, želimo da novac ima momčad jer ćemo tako imati i bolji bolid. Ne zanima nas veliki novac u slabom bolidu, želimo zarađivat pobjedama i podijima", završio je Morelli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.01.2010. u 20:26
    BRAVO ZA KUBICU NJEGOM ODLAZAK BIO BI GUBITAK ZA F1.......
    Obrisan korisnik